Filmvilág blog

Előzetes: JutalomJáték

2016. október 03. - filmvilág

jutalomjatek_b1_plakat.jpgOktóber 27-én kerül a mozikba (szinkronizáltan és feliratosan verzióban) Edelényi János új, magyar-angol koprodukcióban forgatott filmje. A JutalomJáték egyik főszereplője Brian Cox (Bourne-rejtély,  X-Men 2., Trója), a másik a fiatal, a magyar-osztrák származású Coco König.

Szinopszis:
Sir Michael Gifford színészlegenda mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik.

A rendező, Edelényi János
1976-ban az ország elhagyására kényszerült. 1977-ben Izraelbe emigrált, ahol azóta is él. 1991-ben társírója és producere volt a Tékozló apa című nagyjátékfilmnek, amelyet Michael York és Liv Ullmann főszereplésével az Oscar®-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos rendezett. 2009-ben társírója és rendezője volt a számos díjat elnyerő Príma primaverának. Edelényi 2007-ben megkapta a rangos Pro Cultura Hungaria díjat.

A JutalomJáték forgatókönyvét Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila, a hangdesigner Zányi Tamás, a producerek Berger József, Steve Bowden és Charlotte Wontner, a co-producer Romwalter Judit.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr611762933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása