Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.04.)

Rambo és a többiek

2014. július 04. - Orosdy Dániel

Irány Mexikó
Zsurzs Éva zenés tévéfilmje. Társíró: Romhányi Jószef. Szereplők: Bodrogi Gyula, Voith Ági, Latabár Kálmán (az utolsó filmszerepében), Felföldi Anikó, Kiss Manyi, Szirtes Ádám.
Vetítik: Duna - 20:25

Kelly hősei
A rendezőként még jelentékeny kezdeti sikerei ellenére is csak mérsékelten aktív Hutton (pályája során összesen kilenc nagyjátékfilmet forgatott) mindössze két évvel a Kémek a sasfészekben után készítette el ezt a háborúellenes cinizmusból és szatirikus humorból építkező szajrémozit. Filmjében a II. világháború, s azon belül az európai hadszíntér kizárólag a történet díszletéül szolgál. A feletteseik által elhanyagolt, minden nélkül hátrahagyott katonák a háborús hagyományoknak megfelelően itt is hűen követik elöljáróikat: a harc ezen szakaszában már csak és kizárólag saját boldogulásuk foglalkoztatja őket. A küldetés ezúttal a napnál is világosabb: Bazi Joe és Csodabogár Franciaországban állomásozó csapatai Kelly vezetésével az ellenséges vonalak mögött található Clermontba indulnak, hogy a helyi bankban elrejtett aranykészlettel feletteseik távollétében ők is megalapozhassák végre hadsereg utáni életüket. A sikerhez a hangvétel mellett ezúttal is nagyban hozzájárult a nagyszerű szereposztás: A címszereplőt alakító Clint Eastwood és a Vaskalap hálás szerepében brillírozó Don Rickles mellett itt is Telly Savalas és Donald Sutherland jelenléte fokozza leginkább a hangulatot. Ennyi pozitív kisugárzással pedig mindenki csak jól járhat. (KCS)
Vetítik: Film+ - 20:40

Rambo-filmek a Film Mánián!

Rambo
Ted Kotcheff szórakoztató akciódrámája. Ez a film alapozta meg Sylvester Stallone "másik" emblematikus sorozatát (a Rocky mellett).
Vetítik: 21:00

rambo-1982.jpg

Rambo 2.
George Pan Cosmatos és Sly Stallone híres-hírhedt akciófilmje. Forgatókönyv: James Cameron.
Vetítik: 22:45

Vörös szikla
John Woo szűk két évtizednyi önkéntes száműzetése után Kína legnagyobb történelmi eposzával tért vissza szülőhazájába: a kétrészes Vörös szikla a valaha készült legdrágább kínai filmek egyikeként a legsikeresebb kínai film lett otthonában, világszerte helyreállítva alkotója közelmúltbeli fiaskóktól tépázott renoméját. (Varró Attila)
Vetítik: Story4 - 22:25

A Horror Mesterei: A szőke gyermek
A horror mesterének csak jelentős jóindulattal nevezhető William Malone (Ház a kísértet-hegyen) első rendezése a neves Masters of Horror sorozatba (első évad, kilencedik rész), Lori Petty főszereplésével.
Vetítik: Viasat6 - 23:05

A nő kétszer
Peter Howitt (Johnny English) romantikus filmje. A duplacsaj: Gwyneth Paltrow.
Vetítik: Cool - 23:15

Delta
Mundruczó Kornél díjnyertes drámája. Főszereplő-zeneszerző: Lajkó Félix. Társíró: Bíró Yvette.
Vetítik: Duna - 23:45

Halálos közellenség 1.
Koprodukcióban készült, megtörtént eseten alapuló akciófilm Vincent Cassellel és Gérard Depardieu-vel.
Vetítik: m1 - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr536471165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása