Filmvilág blog

Premierek a héten

M.I.B ripped? + Brit thriller Coen modorban

2013. július 18. - filmvilág

NAGYFIÚK 2 A két évvel ezelőtt bemutatott Adam Sandler opusz folytatása. Ezt írtuk anno az első részről: „…a Nagyfiúk csak a legnagyobb jóindulattal penget bármiféle húrt vagy mesél bármiről. Az ugyanis édeskevés egy történethez, hogy felnőtt férfiak évtizedek után újra találkoznak, elvonulnak egy erdei házikóba családostul, majd nagyokat játszanak, miközben az arcukat simogató szellő régmúlt idők érzéseivel illan tova. Még alaphelyzetnek is sovány, amiből aztán (mintegy törvényszerűen) zavarba ejtően semmitmondó vígjáték kerekedik, bosszantóan bugyuta helyzetekkel, és olyan karakterekkel, akik saját éretlenségük csapdájába szorultak. Hiszen hiába adják egymás után magukat a késleltetett felnőtté válásra, anyakomplexusra s egyéb ínyencségekre vonatkozó értelmezések – ha egy filmben mindössze olcsó humorforrás a négyéves gyermek, akit az anya még mindig szoptat, illetve a negyvenéves férfi, aki időközben egy hatvanéves nőt vett el, a végeredmény mégiscsak humortalan, kellemetlen, sőt végtelenül szomorú marad.” (Vörös Adél)

A folytatás nyilván hasonló szellemben készült, de legalább a színészgárda erős, Sandler mellett olyan nevek tűnnek fel fő- és mellékszerepben, mint Steve Buscemi, Salma Hayek, Davis Spade, Chris Rock, Jon Lovitz, Maya Rudolph, Maria Bello. [előzetes]

PISZKOS MELÓK Craig Viveiros filmjében egy balhés kamasz (Jack O'Connell – Skins, United) összetöri anyja élettársának autóját, aki büntetésből beosztja egy üzlettársa (Tim Roth) mellé sofőrnek. Menetközben derül ki, hogy az „üzlettárs” valójában bérgyilkos.

A Filmvilág kritikusa szerint: Az egyre feszesebb thrillerbe átcsapó produkció ugyan vizuálisan nem túl ingergazdag, kimondottan örömteli látni, hogy az alkotók képesek tényleg váratlan fordulatokkal új ösvényekre terelni egy eleinte sablonosnak ígérkező történetet. (Roboz Gábor kritikája a júliusi Filmvilágban olvasható.)

R.I.P.D. – SZELLEMZSARUK Robert Schwentke (Red, Az időutazó felesége) filmjében Jeff Bridges és Ryan Reynolds olyan élőhalott zsarukat alakítanak „akiket a túlvilági Nyugodj Békében Osztag, azaz a R.I.P.D. küldött, hogy megvédjék világunkat azon pusztító lények egyre szaporodó hadától, akik nem hajlandók békében távozni az árnyékvilágba.” További szereplők: Kevin Bacon, James Hong, Marisa Miller, Mary-Louise Parker. [előzetes]

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr585411503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása