Filmvilág blog

Premierek a héten

Csempészek viadala

2012. március 23. - filmvilág

AZ IGAZI KALAND – Cameron Crowe új filmjében a Matt Damon által alakított családapa kamaszgyerekeivel egy régi állatkert melletti házba költözik be, hogy új életet kezdjenek. Családi mese, némi romantikával - Scarlett Johansson jelenléte, mint az egyik gondozó, legalábbis erre utal.

FEHÉR POKOL – A lassan már szinte csak akciószerepeket vállaló Liam Neeson ismét egy adrenalinban gazdag produkcióval jelentkezik: egy Alaszkában lezuhant olajmunkás-csoport vezetőjét alakítja, és rosszarcú bűnözők helyett ezúttal kegyetlen farkashordákkal kell szembenéznie. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Joe Carnahan férfias filmek írója, rendezője, a kölyöklelkületű Füstölgő ászok és Szupercsapat után visszatalált a helyes ösvényre, a Narkó és A zsaruk becsülete keserű, viharvert hőseihez. (Kovács Marcell kritikája az áprilisi Filmvilágban lesz olvasható. A blog szerzőjének ellenvéleménye: itt.)

AZ ÉHEZŐK VIADALA – Suzanne Collins bestsellerének adaptációja Gary Ross (Pleasantville) rendezésében. A történet szerint Észak-Amerikát a jövőben 12 körzetre osztják és minden körzetnek évente egyszer két-két tinédzsert ki kell jelölnie, hogy a 24 fiatal élet-halál harcot vívjon egymással. A főhőst, a 16 éves Katnisst Jennifer Lawrence (Winter's Bone - A hallgatás törvénye) alakítja. További szereplők: Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Donald Sutherland. [előzetes]

ehezők viadala.jpg

JÁRHATATLAN ÚT – A német Andreas Dresen (Kilencedik mennyország) filmjében egy középkorú férfinek azzal a gondolattal kell megbarátkoznia, hogy gyógyíthatatlan agytumora miatt már csak hónapjai vannak hátra. A feldolgozhatatlant a feleségnek és a két gyereknek is fel kell dolgoznia. A filmet Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban díjazták.

A Filmvilág kritikusa szerint: Sok egyéb mellett (a naturálisig természetes fényképezés, alkalmanként fix kamerás hosszú beállítások, az aláfestő zene hiánya) az opus határozott párhuzamot mutat a román új hullámmal, annak is egyik nyitóművével, a Lazarescu úr halálával. (Vajda Judit kritikája az áprilisi Filmvilágban lesz olvasható.)

CSEMPÉSZEK – Baltasar Kormákur (101 Reykjavík, Út a mennyországba, Vérvonal) az általa korábban főszerepelt izlandi film hollywoodi újráját készítette el – egykori szerepét  Mark Wahlberg kapta meg. A történet szerint egy visszavonult csempész kénytelen elvállalni még egy utolsó fuvart, hogy felesége öccsét kimentse a drogmaffia karmai közül. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Kormákur filmje nem több, mint az izlandi eredeti, vagyis az „utolsó meló”-típusú heist-filmek egy tisztességesen kivitelezett variációja. (Baski Sándor kritikája a márciusi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr34334235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása