Filmvilág blog

Tarantino és a hongkongi kapcsolat

Előzetes

2011. május 25. - Baski Sándor

A kissé elhanyagolt Tarantino-rovatunk hamarosan folytatódik, addig is következzék egy, a rendezővel foglalkozó francia dokumentumfilm előzetese. A Tarantino: The Disciple Of Hong Kong készítői, ahogyan az a címből sejthető, azt vizsgálták, hogy miként hatott QT filmjeire és látásmódjára a hongkongi mozi. Olyan színészeket szólaltattak meg, mint Simon Yam és Gordon Liu, a rendezők közül pedig (többek között) Ringo Lamot, akitől az amerikai kultfilmes különösen sokat kölcsönzött. Mellettük a filmesztéta David Bordwell és a Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Roger Garcia is elmondja a véleményét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr492930499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.05.25. 09:46:40

Yam és Liu nem igazán rendezők...:-)

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.05.25. 10:13:21

@ringsider: Tudom ám én azt, csak a mondat első verziójában még a rendezőket akartam felsorolni, aztán átírtam, mindezt negyed3 tájékában. :) Kösz!

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.05.25. 12:15:33

@[bs]: Hát igen, ilyenek ezek a léha zsurnaliszták, hajnalig dajdajoznak, bohémkodnak, színésznők cipellőjéből kortyolják a pezsgőt nyári éjszakán, aztán csodálkoznak, hogy hibák tömege csúszik a cikkükbe!

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.05.26. 18:31:17

@Orosdy Dániel: és akkor ott van még az írás közben elfogyasztott ipari mennyiségű drog is. Nehéz az életünk. :(((
süti beállítások módosítása