Filmvilág blog

Önpusztítás a kamera előtt

A hét videója

2009. május 31. - Baski Sándor

A hét videója címszó alatt ezennel új rovatot indítunk: minden vasárnap bemutatunk egy olyan rövidfilmet, klipet vagy animációt, amelyről azt gondoljuk, hogy valamilyen – stiláris, tartalmi vagy egyéb – szempontból érdemes a blog olvasóinak figyelmére. (Várjuk az ajánlásokat, tippeket is erre a címre.)

Elsőként az Index szipus fiatalokról készített videóriportjára esett a választás. A stáb egy héten keresztül követte a szereplőket, akik meglehetősen őszintén meséltek az életükről. A 24 perces filmben nincs narráció, de nem is hiányzik belőle: a képek és a szereplők magukért beszélnek. A stáb nem ítélkezik, csak rögzíti, amit lát – itt jegyzendő meg, hogy amikor néhány szipus a kamera előtt verekszik össze, a riporter, ha bátortalanul is, de igyekszik leállítani őket. A filmet remélhetőleg viszontlátjuk majd a jövő évi Filmszemle doku-szekciójában – az idei mezőny alapján ítélve ott lenne a helye.

Ajánlott olvasnivaló a témához kapcsolódva: Fliegauf Benedek, Csernus Imre és Surányi Judit szociológus beszélgetése a szenvedélybetegségekről egy másik szipus film apropóján.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr801154079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása