Filmvilág blog

Romantika, melankólia, dzsungelharc

Premierek a héten

2010. augusztus 19. - filmvilág

GARFIELD ÉS A ZŰR KOMMANDÓ 3D – Egy eredetileg DVD-re szánt, az előzetes alapján már-már a Kis Vuk színvonaltalanságát súroló CGI-technikával készített filmből hogyan lesz nálunk nagyszabású 3D-s mozibemutató? Aki tudja a megfejtést, árulja el nekünk is.

SEMMIT MAGAMRÓL – A lengyel származású Urszula Antoniak ír-holland koprodukcióban készített filmje a 62. Locarnói Filmfesztiválon hat díjat nyert el, köztük a legjobb elsőfilm és a legjobb női főszereplő díját, valamint a filmkritikusok elismerését. Szinopszis: Egy fiatal nő, aki mindent hátrahagyott (múltat, lakást, családot), és egy magányosan éldegélő, idősebb férfi üzletet kötnek: a nő a ház körüli munkáért cserébe élelmet kap. Csak egy kikötésük van: semmilyen szinten nem avathatják vagy engedhetik be a másikat magánéletükbe. (Magyar feliratos előzetes: itt

A Filmvilág kritikusa szerint: Antoniak filmjében mintha valóban nem lenne semmi személyes: egyszerű és egyenes vonalú fikció, (…) melyet egyébként szemlélni kell, nem csupán megtekinteni: hiszen alapvetően és leginkább szép film. (Kolozsi László kritikája a júliusi Filmvilágban olvasható.)

ÉLEK ÉS SZERETEK – Spanyol melodráma egy rendhagyó kapcsolatról, amelyben a férfi főszerepet az a Pablo Pineda játssza, aki nem csak a filmben, hanem a való életben is Down-kóros. A filmet az idei Sundance-en a Zsűri Nagydíjára jelölték, Lola Dueñas (Volver) pedig legjobb színésznő kategóriában kapta meg a Goya-díjat. 

A Filmvilág kritikusa szerint: Történetük kissé sablonos, egyszerű szerelmi történet. És ez így is van rendjén. Nem kérdés, hogy joga van-e Down-kórosnak a szerelemhez. Nem kérdés, hogy élhet-e teljes értékű életet. A film két szerelmes szereplőjének egymáshoz közeledése hasonló minden szerelmes egymás közeledéséhez. (Kolozsi László kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)


RAGADOZÓK – Antal Nimród legújabb, minden korábbinál fontosabb hollywoodi megbízatását Robert Rodrigueztől kapta: a nyolcvanas évek egyik klasszikus sci-fi akciófilmjéhez kellett egy újabb installációt készítenie. Nem folytatása, nem remake-e és nem is rebootja az eredetinek: a történet a Predátorok bolygóján játszódik, ahol a ’házigazdák’ a Földről elrabolt, zsoldosokból, válogatott gyilkológépekből álló alkalmi különítményre vadásznak. A csapat vezetőjét Adrien Brody alakítja, tőle szokatlan szerepkörben, alaposan kigyúrva, a többieket másodvonalbeli, de kiváló karakterszínészek játsszák, úgy mint Danny Trejo, Laurence Fishburne ,Topher Grace vagy a Kemény zsarukból ismerős Walton Goggins. A 40 milliós büdzséből készült film nem kimagaslóan, de tisztességesen szerepel a mozipénztáraknál, így akár még folytatás is készülhet. (A Ragadozókat és a nyolcvanas évek akciófilmjeit Varró Attila és Géczi Zoltán elemzi az augusztusi Filmvilágban.)    

Ragadozók (Predators) – amerikai, 2010. Rendezte. Antal Nimród. Írta: Alex Litvak és Michael Finch. Kép: Pados Gyula. Zene: John Debney. Szereplők: Adrian Brody (Royce), Alice Braga (Isabelle), Topher Grace (Edwin), Lawrence Fishburne (Noland), Walton Goggins (Stans). Gyártó: 20th Century Fox. Forgalmazó: InterCom. 106 perc.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr462232835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása