Filmvilág blog

Filmkritikus Workshop a Verzión

2024. július 05. - Baski Sándor

verzio_filmkritikus_workshop.jpg

A 21. Verzió Filmfesztivál keretében november 5-9. között tartják a 3. Filmkritikus Workshopot. Jelentkezési határidő: augusztus 1. 

Kezdő és a pályájuk elején járó filmkritikusok, újságírók, filmtudományi vagy művészeti tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezését várják a szervezők. 

A workshop keretében lehetősége lesz a résztvevőknek arra, hogy egy intenzív írástréningen fejlesszék írói és szerkesztői készségeiket, és kislétszámú csoportban, inspiráló közegben dolgozva visszajelzéseket kapjanak társaiktól és a workshop oktatóitól; valamint öt napon keresztül elmerülhetnek egy nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál világában, filmkészítőkkel és filmes szakemberekkel találkozhatnak. 

A workshop ingyenes. A résztvevők teljes akkreditációt kapnak a fesztivál vetítéseire és szakmai programjaira.  A workshopon készült kritikák a Verzió Blogra kerülnek fel. A munkanyelv az angol lesz, ezért fontos, hogy a jelentkezők magabiztosan használják a nyelvet szóban és írásban is. A résztvevőknek az összes műhelyfoglalkozáson meg kell jelenniük a program ideje alatt. Az online részvétel nem lehetséges. A workshop előtt egy alkalommal online megbeszélést lesz, ahol mindenki megismerkedhet a többi résztvevővel és az oktatókkal.

A Doc Around Europe fesztiválhálózatnak köszönhetően az alábbi országokból és régiókból érkező egy-egy résztvevő számára a fesztivál állja a szállás költségét a workshop teljes ideje alatt, valamint megtéríti az utazási költséget legfeljebb 200 euróig: Horvátország, Szlovénia, Görögország, Szerbia, Macedónia, Koszovó, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Németország, Ausztria, Luxemburg, Svájc, Dél-Tirol, Spanyolország és Franciaország.

A workshop időtartama: 2024. november 5-9.
A workshop helyszíne: Budapest

A 21. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált 2024. november 6-13. között rendezik meg Budapesten és magyarországi városokban. 

Bővebb információ a jelentkezésről: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7118441371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása