Filmvilág blog

Itt a spanyolnáthás magyar horrorfilm előzetese!

2020. október 07. - filmvilág

postmortem_jelenetfoto_kredit_szupermodern_filmstudio_szvacsek_attila_15.jpg

2021 januárjában kerül a mozikba Bergendy Péter (A vizsga, Trezor) horrorfilmje, a Post Mortem, főszerepben olyan színészekkel, mint Klem Viktor, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor.

A forgalmazó által „első magyar horrorfilmnek” nevezettPost Mortem az 1. világháború után, a spanyolnátha idején játszódik. Egy frissen leszerelt katona, Tomás a falvakat járja, és halottakról készíti el az utolsó fotójukat – a családjuk körében. Operatőr: Nagy András, a vágásért Király István felel, a zene Pacsay Attila munkája.

A Post Mortemet beválogatták az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, ami egyben a film világpremierje is. „Az nagyon nagy szó, hogy egy horrorfilm bejut egy A-kategóriás fesztivál fő versenyprogramjába! A film készítése előtt megfogalmazott egyik fontos célunk valósult meg ezzel” – nyilatkozta a film rendezője.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5316230586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása