Filmvilág blog

David Lynch Magyarországon!

2019. január 08. - Huber Zoltán

lynchfoto.jpg

Bár elsősorban rendezőként ismert, a festőként indult David Lynch önmagát vizuális művészként határozza meg. Akármit is alkosson, soha nem tagadja meg a képzőművész-gyökereit, azaz mindig az álomszerű látomásaiból indul ki. Művészete alapvetően a különleges képi hatásokra épül, ami a fényképeit is igazán egyedivé teszi. Lynch fotóművészete ezer szállal kapcsolódik a híres rendezéseihez, a kulcsműveiben visszatérő motívumokat a fényképezőgép segítségével boncolgatja tovább. A fotói azonban nemcsak azért érdekesek, mert egy híres rendező mellékprojektjei, hanem a saját jogukon is fantasztikus alkotások.

A jó hír pedig az, hogy minderről nemsokára személyesen is meggyőződhetünk, a Budapest Fotófesztivál nyitókiállítása ugyanis a Műcsarnokba hozza Lynch fotóit. A tárlat 2019. március 1-től június 2-ig látogatható majd, de lesznek kapcsolódó programok és tárlatvezetések is. Bővebb infó itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9514547294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása