Filmvilág blog

Klasszikusokkal jön a Japán Filmhét

2018. május 23. - filmvilág

japan_filmhet.jpg

A japán filmhéten ezúttal (június 4-8. között) a japán filmtörténet aranykorának tekintett ’50-es évek klasszikusaiból szemezgethetnek a Toldi mozi látogatói. A korszak két legmeghatározóbb rendezőjének, Ozu Yasujirōnak és Mizoguchi Kenjinek a remekműveit vetítik. A filmek főhősei hétköznapi emberek, akiknek a mindennapi élet drámáival kell szembenézniük. Viszontagságaik és kételyeik ellenére lankadatlan kitartásuk inspiráló példát nyújt, hogy a legmélyebb sötétségből is lehet kiút.

A filmeket japánul, angol felirattal és választható magyar hangalámondással vetítik, felújított 4K felbontásban. (A hangalámondáshoz a készülék arcképes igazolvány leadásával vehető igénybe.) A belépődíj vetítésenként 500 Ft, jegyek a Toldi mozi jegypénztárában kaphatók május 24-től.

Június 4. (hétfő), 18:30
Tokiói történet  (R: OZU Yasujirō

Június 5. (kedd), 18:30
Sanshō tiszttartó (R: MIZOGUCHI Kenji)

Június 6. (szerda), 18:30
Sodródó emberek (R: OZU Yasujirō)

Június 7. (csütörtök), 18:30
Keresztre feszített szerelmesek  (R: MIZOGUCHI Kenji)

Június 8. (péntek), 18:30
Az ochazuke íze  (R: OZU Yasujirō)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5513995262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása