Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.23.)

2016. december 23. - Orosdy Dániel

Aranypáva
Fekete István forgatókönyvéből, Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:25

Noé
Darren Aronofsky anyagilag és szakmailag egyaránt sikeres, mégis ellentmondásosan fogadott bibliai eposza igazi sztárparádéval (Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Marton Csokas, Nick Nolte stb.).
A Noé ugyan nem feltétlenül a rendező életművének legsikerültebb darabja, a bibliai tematika revíziója szempontjából azonban izgalmas lépés – még ha a történet koncepcionálisan erősebb is, mint ahogyan azt Aronofsky végül a nagyvásznon formába öntötte.  Az olyan meglepő külsőségek, mint a középkorinak tűnő kosztümök, vagy az itt Őrzőknek nevezett nephilimek A gyűrűk ura világába illő megjelenítése (úriember manapság nem ad le blockbuster-szinopszist antropomorf lépegető óriások nélkül) jópofa újítást jelentenek a tevékhez és tunikákhoz szokott szemnek, de a rendező láthatóan komfortzónáján kívül mozog a látványfilmes blokkok levezénylésekor (a forgatókönyv korábbi változatán alapuló graphic novel vizuálisan sokkalta lenyűgözőbb élményt nyújt a mozgóképes verziónál), ahogyan a cselekményvezetés és a karakterek motivációi is hagynak maguk után kívánnivalót a kataklizmáig meglehetősen komótosan vánszorgó történetben. A lényeg azonban a befejezésre összpontosul – a film ténylegesen szubverzív arcát csak az özönvízt követő, utolsó felvonásban leplezi le, amikor a narratíva meglepő fordulatot vesz, és a bárka fedélzetén fokozatosan kibontakozik a megszállott családfővel összezárt, idilli robinzonád helyett nyomasztó rémálommal szembesülő szereplők kamaradrámája. (Andorka György)
Vetítik: Film+ - 18:35

Saul fia
Most az is megnézheti, aki eddig csak hallott róla. És ki nem hallott róla? Kozma György gondolatai.
Vetítik: Film+ - 21:00

Gyakornokok
Shawn Levy vígjátéka az egyik főszerepet is alakító Vince Vaughn forgatókönyvéből. A további főszereplők: Owen Wilson, Max Minghella, Rose Byrne.
Vetítik: Cool - 21:10

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz
Luc Besson vegyes fogadtatású történelmi drámája akkori élettársával, Milla Jovovich-csal a főszerepben. További szereplők: John Malkovich, Faye Dunaway, Dustin Hoffman, Andrew Birkin (Kubrick egykori munkatársa, elismert író-rendező, a forgatókönyv társszerzője), Vincent Cassel, Tchéky Karyo.
Vetítik: TV2 - 22:00

jeannedarc.jpg

Rómának szeretettel
London (Match Point, Füles, Kasszandra álma), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) és Párizs (Éjfélkor Párizsban) érintésével Woody Allen megérkezett Rómába. Új filmje szintén romantikus komédia, négy külön szálon futó történettel és olyan neves szereplőkkel, mint Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz vagy Roberto Benigni, de maga a rendező is feltűnik a filmben (a Füles óta először.) (BS)
Az eredmény talán csalódást jelent a Match Point rajongóinak, de azok számára, akik fénykorában is idegennek érezték Bergman és Antonioni komor jelmezét a Manhattan szerzőjén, most szívből örülhetnek a Kairó bíbor rózsája és a Broadway Danny Rose kissé megfáradt, kései utódjának. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 22:40

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A zsenialitás netovábbja, vagy csúnyán túlértékelt szellemi maszturbáció? A színészi alakításokat nem érheti kifogás, úgyhogy egy Oscar már biztosan rossz helyre ment: az, amelyik Michael Keatonnek járt volna. Alejandro González Inárritu egysnittes szatírájának további szereplői Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts és Zach Galifianakis.
Vetítik: Film+ - 23:05

A szerelem arca
Romantikus dráma jó színészekkel (Annette Bening, Ed Harris, Robin Williams).
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5012068985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása