Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (11.12.)

2016. november 12. - Orosdy Dániel

Superfantozzi
A Fantozzi-sorozat 5. része, Ugo Fantozzit változatlanul Paolo Villaggio alakítja. További szereplők: Liù Bosisio, Gigi Reder, Luc Merenda.
Vetítik: Duna - 09:20

Ászok ásza
Gérard Oury nagy sikert aratott kalandvígjátéka Jean-Paul Belmondóval.
Vetítik: TV2 - 13:40

Játék a szerelemmel
Apáthi Imre vígjátéka Mensáros Lászlóval, Hlatky Lászlóval, Rátonyi Róberttel és Psota Irénnel.
Vetítik: Duna - 15:15

Maigret csapdát állít
Részben Magyarországon forgatott tévéfilm Georges Simenon regénye nyomán, a híres nyomozó szerepét némileg meglepő módon Rowan Atkinson alakítja.
Vetítik: Cool - 17:30

Az egymillió dolláros kéz
Craig Gillespie életrajzi sportdrámája Thomas McCarthy forgatókönyve nyomán, többek között Jon Hammel és Bill Paxtonnal. Kép: Pados Gyula.
Vetítik: Viasat3 - 18:25

egymillio_dollaros_kez.jpg

Oltári vőlegény
A legújabb remake-ek közül a magyar keresztségben Oltári vőlegény címre hallgató opus nem kisebb klasszikust, mint egy 1925-ös Buster Keaton filmet, a Seven Chances-t igyekszik leporolni. A film eredeti címe (Bachelor – Agglegény) természetesen sokkal kifejezőbben (de ehhez már hozzászoktunk) zanzásítja a szüzsét: a házasság igáját tudat alatt elkerülni szándékozó férfi esetét – a film tanúsága szerint – krónikus férjhezmenési kényszerben szenvedő női nemmel (igennel?). (...) A romantikus komédia műfajába sorolható film megpróbálja kitágítani a műfaj kereteit: ilyen a filmen végigvonuló mustáng-metafora (vadló, nem farmer), vagyis a szabad, független férfi megfeleltetése az őt betörni szándékozó női nemmel szemben; valamint a házassági hirdetésre a templom elé érkező több száz fehérruhás menyasszony képe. A keretek tágulnak ugyan, de a végkifejletben megmaradunk az adott zsáner-mesénél: hőseink hetedhét országra szóló lakodalmat csapnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. (Hungler Tímea)
Szereplők: Chris O'Donnell, Renée Zellweger, Peter Ustinov, Brooke Shields, Artie Lange, Edward Asner, Hal Holbrook, Mariah Carey, Sarah Silverman.
Vetítik: Duna - 19:30

Csak egy lövés
Mike Nichols drámája Harrison Ford és Annette Bening főszereplésével. Írta: J.J. Abrams.
Vetítik: Duna - 21:20

Az útvesztő
Wes Ball filmjében a kísérlethez épített, gyilkos útvesztőből szabadult csapatnak azzal kell szembesülnie, hogy megmentőik is a VESZETT-hez tartoznak és az ígért menedék helyett donofarmokba zárják őket a vérükből kinyerhető ellenszerért. Thomas vezetésével a srácok megszöknek a fogságból, hogy a sivatagban és a romvárosokban vegetáló emberek és már-nem-emberek veszélyes hordáin átjutva eljussanak a hegyekbe, ahol a tiniket támogató lázadók rejtőznek. (Sándor Anna)
Wes Ball filmje James Dashner regénye alapján készült. Kép: Pados Gyula.
Vetítik: TV2 - 21:40

A rózsák háborúja
A fekete komédia érzelmes kis remeke Warren Adler regénye nyomán. Danny DeVito Arany Medvére és BAFTA-ra jelölt művének főszereplői Michael Douglas (Golden Globe-jelölt alakítás), Kathleen Turner (Golden Globe-jelölt alakítás), Sean Astin, Marianne Sägebrecht és a rendező. Producer: James L. Brooks. Forgatókönyv: Michael Leeson.
Vetítik: RTL Klub - 23:05

Éjféli leszámolás
Meglepően ütős slasher-krimi a J. Lee Thompson - Charles Bronson rendező-főszereplő párostól.
Vetítik: Duna - 23:15

Super 8
A popzene világában előfordul néha, hogy egy-egy zenészlegenda saját kezűleg segédkezik önnön szobra felhúzásában, amikor dalának feldolgozásában személyesen is részt vesz. Valami hasonló történt itt is: J.J. Abrams úgy tiszteleg Spielberg klasszikus kalandfilmjei előtt, hogy a Mester producerként is áldását adta a homage-projektre. A történet szerint egy Ohio állambeli kisváros mellett kisiklik egy vonat, gyomrában egy rejtélyes valamivel, néhány amatőrfilmes kiskamasz pedig megpróbál utánajárni a történteknek. A többi (egyébként nem túl neves) színész elől a show-t ellopja: Elle Fanning. (BS)
Vetítik: TV2 - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5711949913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása