Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.30.)

2016. október 30. - Orosdy Dániel

Charlie és a csokigyár
Tim Burton sajátos humorú gyerekfilmje Roald Dahl klasszikus mesekönyve alapján, Johnny Depp főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 13:55

Gyimesi vadvirág
Ráthonyi Ákos filmje Géczy István drámája és Aszlányi Károly forgatókönyve nyomán, többek között Tímár Józseffel, Tolnay Klárival, Greguss Zoltánnal és Mály Gerővel.
Vetítik: Duna - 15:35

Az öreg halász és a tenger
Ernest Hemingway világhírű regényének moziváltozata Spencer Tracy-vel (Oscar-jelölés). Rendező: John Sturges (valamint Henry King és Fred Zinnemann, de őket nem jelölik a stáblistán). Operatőr: James Wong Howe (Oscar-jelölés). Zene: Dimitri Tiomkin (Oscar-díj).
Vetítik: ATV - 16:05

A Vasember 1. / Vasember 2.
Sikeres képregényfilm az ifjabbik Robert Downey-val, valamint Gwyneth Paltrow-val, Jeff Bridges-szel, Terrence Howarddal és Samuel L. Jacksonnal, Jon Favreau-val. / Robert Downey Jr. magánszáma. Kellékek és díszletelemek: Paltrow (ismét), Don Cheadle, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson (újfent), Favreau (már megint, egyébként ő volt az első 2 rész rendezője is), Garry Shandling.
Vetítik: Viasat3 - 18:30 / 21:00

Coming out
A Coming Out nem megy élesen szembe a melegekről alkotott felszínes képpel, illetve a kamera is szemérmesen elfordul, ha két azonos nemű szereplő egymáshoz ér – de csak így van esélye arra, hogy elérje azokat is, akik automatikusan buziznak. E megoldása miatt a filmet vélhetően mindkét oldalról támadni fogják majd, a vita azonban mindenképpen örvendetes.
Orosz a film ellentmondásai ellenére eléri célját, egyedül a tempóval és az időzítéssel vannak problémák. Egy vígjátéknak ma már jobban kellene pörögnie, de a remek mellékszereplők mindig továbblendítik a művet. (Huber Zoltán)
Orosz Dénes vígjátékában látható Csányi Sándor, Tompos Kátya, Karalyos Gábor, Für Anikó, Gyabronka József, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Simon Kornél és Hegedűs D. Géza is.
Vetítik: RTL Klub - 20:50

coming-out1.jpg

Felhőatlasz
Minden ízében jellegtelen biztonsági játék, a középutak szomorú áldozata a Felhőatlasz, egy európai-hollywoodi, műfaji-művészopusz, amelynek legnagyobb tanulsága nem a mindenféle elnyomás elleni lázadás fontossága, vagy a legalapvetőbb emberi értékek függetlensége koroktól, nemektől és bőrszínektől, hanem az egységes látásmód szükségszerűsége egy egyéni vízió kifejezéséhez – mert elsősorban ettől válnak lenyűgöző tűzijátékká az ezerszer elsütött patronok. (Varró Attila)
Rendezte és írta: Tom Tykwer, Andy és Lana Wachowski. Szereplők: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Jim Sturgess.
Vetítik: m2 - 21:15

Szombat esti láz
John Badham klasszikus, óriási sikert aratott zenés-táncos filmje, mely világsztárrá tette John "Nem csak Travoltát hívják Johnnynak!" Travoltát (Oscar- és Golden Globe-jelölés). Forgatókönyv: Norman Wexler. Az ugyancsak szenzációvá vált zenét a Bee Gees jegyzi.
Vetítik: Duna - 22:10

Fehér Isten
Mundruczó Kornél (...) hatodik nagyjátékfilmje magyar-német-svéd koprodukcióban készült és "egy kislány (Psotta Zsófia) és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan ellenutópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik." A Fehér Istenben olyan színészek láthatóak, mint Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László, de szerepet kapott mellettük 274 kutya is. (Mundruczó Kornél: Fehér Isten)
Mundruczó filmje rangos elismerések-jelölések tömegét gyűjtötte be, többek között Cannes-ban is (Un Certain Regard díj).
Vetítik: RTL Klub - 22:50

Egér
B. Nagy Ervin animációs rövidfilmje Egerszegi Krisztináról.
Vetítik: m2 - 00:00

Egy veszedelmes viszony
Oscarra, Arany Medvére és sok más rangos díjra jelölt dán-svéd-cseh-német történelmi dráma A tetovált lány-filmek egyik forgatókönyvírójától, többek között Mads Mikkelsennel.
Vetítik: Duna - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6711818555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása