Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (04.03.)

2016. április 03. - Orosdy Dániel

Az erdő kapitánya
Dargay Attila kiváló rajzfilmje, társíró: Nepp József.
Vetítik: m2 - 08:20

Gyalog a mennyországba
Fehér Imre filmje Bacsó Péter forgatókönyve alapján Latinovits Zoltán, Törőcsik Mari és (a héten elhunyt) Krencsey Marianne főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:25

Mi van, doki?
Peter Bogdanovich klasszikus vígjátéka más klasszikus vígjátékok (főleg a Párducbébi), valamint Buck Henry, Robert Benton és David Newman forgatókönyve nyomán. A móka szolgálatába állt sztárok, karakterszínészek, komikusok: Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Madeline Kahn, Kenneth Mars, Austin Pendleton, Michael Murphy, Philip Roth, Liam Dunn, John Hillerman, Randy Quaid, M. Emmet Walsh.
Vetítik: RTL Klub - 13:25

Halálvágta
Roger Moore kitartó volt, többször alakította Bondot Connery-nél is, de ezzel a filmmel feladta, akárcsak a Miss Moneypenny-t alakító Lois Maxwell. Író: Ian Fleming. Rendező: John Glen. Főgonosz: Christopher Walken. Bond-csajok: Tanya Roberts, Mary Stävin, Grace Jones (!), Fiona Fullerton, Alison Doody, Papillon Soo Soo. M: Robert Brown. Q: Desmond Llewelyn.
Vetítik: Duna - 14:45

A Karib-tenger kalózai - A világ végén
A Jack Sparrow figurájával fémjelezett sorozat 3. része, változatlanul Gore Verbinski rendezőtől, Jerry Bruckheimer producertől és a Ted Elliott - Terry Rossio írópárostól. A színészgárda sem változott sokat: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgard, Bill Nighy, Chow Yun-Fat, Naomie Harris, Jack Davenport, Mackenzie Crook stb.
Vetítik: RTL Klub - 18:50

A zöld urai
A stúdió és a forgalmazó által „zöld Avatar”-ként marketingolt  animációs, 3D-s családi kalandfilmben a kamaszlány, Mary Katherine egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizációra bukkan, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. A történet William Joyce (A Robinson család titka, Az öt legenda) mesekönyvén alapul. (BS)
Vetítik: TV2 - 19:00

A cég
Sidney Pollack szórakoztató thrillere John Grisham bestsellere alapján. Főszereplők: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman, Hal Holbrook, Terry Kinney, Wilford Brimley, Ed Harris, Holly Hunter, David Strathairn, Gary Busey.
Vetítik: Duna - 21:00

ceg93.jpg

A Rabbi macskája
Díjnyertes francia-osztrák animációs film.
Vetítik: m2 - 21:05

Koszorúslányok
Romkom az Apatow-műhelyből, a főszerepet Seth Rogen helyett ezúttal a Saturday Night Live című szkeccsshow-ból ismerős Kristen Wiig alakítja. (BS)
A Koszorúslányok különlegessége az, hogy az eddigi bevált fogásokat nőre alkalmazza. Rendezője azonban elveti a sulykot, a gore-gegek úgy lógnak csálén az esküvői filmbe csomagolt szinglidrámában az elmagányosodásról, mint menyasszonyi ruhán a síkabát. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2011/06. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 21:05

A hívás
Brad Anderson thrillere Halle Berry-vel.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Nincs bocsánat
Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas filmje a western modern klasszikusa, a főszereplő-rendező pályáját betetőző (egyik) mestermű. További szereplők: Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris, Saul Rubinek, Anna Levine (alias Thomson).
Vetítik: ATV - 22:35

Szép remények
Dickens klasszikusát 16. alkalommal dolgozták fel mozgóképen, ezúttal a veterán brit rendező, Mike Newell (Négy esküvő és egy temetés, Szerelem a kolera idején) ült a rendezői székben, míg a főbb szerepeket Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes és Jeremy Irvine kapták meg. (BS)
A kiváló színészek gond nélkül hozzák a jellegzetes típusfigurákat, Ralph ­Fiennes és Robbie Coltrane játéka ráadásul különösen emlékezetes. Az ipari forradalom kormos füstje remekül ellenpontozza a nagypolgári szalonok díszes egzotikumát, és az érzelmek is a kellő hőfokon lángolnak – a megfelelő hangsúlyok, alkotói intenciók nélkül az egész mégsem több mint egy igényes, csak épp kissé érdektelen könyvillusztráció. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/03. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 23:40

A dicsőség zászlaja
Clint Eastwood háborús drámája Ryan Phillippe, Adam Beach és Robert Patrick főszereplésével. Producer: Steven Spielberg. Társíró: Paul Haggis. A valamivel elismertebb Levelek Ivo Dzsimáról "amerikai" párdarabja.
Vetítik: RTL Klub - 00:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr878520190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása