Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.19)

2016. március 19. - Orosdy Dániel

A honi címadás perverzióira fogékonyak kedvéért jelezzük, ma este a Film Mánia egymás után adja le Az utolsó csillagharcost és Az idő urait, de előbbi NEM gyermekkorunk kedvenc Star Wars-koppintása (hanem egy 2014-es amerikai akciófilm), utóbbi pedig NEM gyermekkorunk kedvenc francia-magyar sci-fi-rajzfilmje (hanem egy 2013-as amerikai sci-fi).
A magam részéről érdeklődéssel várom a pillanatot, amikor egy Zs-kategóriás romantikus vígjátékot Volt egyszer egy Vadnyugatra keresztelnek el.

Csak egy telefon
Mamcserov Frigyes vígjátéka Fehér Klára műve nyomán, Ruttkai Éva főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:35

Walter Mitty titkos élete
1939-ben jelent meg a New York Times-ban James Thurber novellája, a Walter Mitty titkos élete. Hőse a szimpátiánkra méltó kisember, aki fantáziáját bevetve szállt szembe a pimaszul magabiztos hétköznapi idegenekkel, beleértve saját feleségét is. (...) 2013-ban, Ben Stiller rendezésében készült el az újabb amerikai olvasat. Az aktuális hátteret a 21. századi magány és a nyomtatott sajtó leépítése adja (...) Ha nem is emelkedik különös magasságokba Stiller filmje, de korszerű, és hollywoodi optimizmusa ellenére is igencsak kiábrándult mesét kapunk az életről, amit nem szolgálni kellene, hanem élni. (Forgács Nóra Kinga)
Vetítik: m2 - 21:00

Esőember
Naná, hogy Oscar-díjas.
Vetítik: Duna - 21:05

esoember.jpg

Isten hozta, őrnagy úr!
Fábri Zoltán remek Tóték-adaptációja Latinovits Zoltán és Sinkovits Imre főszereplésével.
Vetítik: ATV - 21:35

Üdv a mocsokban
Angol-amerikai akciófilm szimpatikus színészgárdával (James McAvoy, David Morrissey, Jason Flemyng, Peter Mullan).
Vetítik: TV2 - 23:25

Örök kaland
Családi fantasy-dráma többek között William Hurttel, Sissy Spacekkel és Amy Irvinggel.
Vetítik: AXN - 00:20

Hétköznapi pár
Két magának való ember reménytelennek tűnő románcát egy megállíthatatlan, világméretű fertőzés bonyolítja: az emberek groteszk rohamok kíséretében, lépésről lépésre veszítik el összes érzékszervüket. A kallódásra és lelki bénultságra hajlamos hősöket megéneklő David MacKenzie másfél évtizede tartó pályájának viszonylag szerényebb, realista történeteihez (Young Adam, Asylum, Hallam Foe) képest az univerzálisabbnak ígérkező Hétköznapi pár látszólag jelent csak irányváltást. (...) MacKenzie ismét szűkebb fókuszú, személyes, ezúttal intenzív szubjektivitást is alkalmazó történetet mond el, melynek hősei nem a hétköznapi életkörülmények széthullásának áldozataivá váló átlagemberek, hanem eleve kisiklásra hajló útkeresők: a szoknyapecér sztárséf (Ewan McGregor) és a dekadens, nárcisztikus epidemiológus (a megszokott eszköztárával dolgozó Eva Green) találkozása a meghittséget nélkülöző ön- és egymás-marcangolás felől vezet a végső egymásra találásig. (Kovács Kata)
Vetítik: m2 - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr638497760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása