Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (03.09.)

2016. március 09. - Orosdy Dániel

A vén bakancsos és fia, a huszár
Horváth Z. Gergely tévéjátéka Szigeti József népszínművéből, Gobbi Hildával, Páger Antallal, Raksányi Gellérttel, Varga Máriával, Kőszegi Ákossal, Csákányi Eszterrel, Eperjes Károllyal és Szabó Tiborral.
Vetítik: Duna World - 11:30

Éli könyve
A manapság népszerű világvége-forgatókönyvek egy variánsával van dolgunk, kivételesen zombik nélkül, viszont meglepően markáns mondanivalóval. A Hughes fivérek A pokolból óta nem forgattak nagyjátékfilmet, érthető hát igyekezetük, hogy most valami fajsúlyossal rukkoljanak elő, és az Éli könyve bizony nem habkönnyű lányregény. Elgondolkodtat hitről, reményről, kitartásról, és szót emel a nyomtatott könyvek védelmében. Nemes konzervativizmusa és vallásos meggyőződése komoly elvárásokat támaszt a nézővel szemben, de ahogyan egy Shyamalan-film sem kizárólag keresztény-allegóriaként működik, úgy az Éli könyve is nyugodt szívvel ajánlható csupán dögös akciófilmként, amelyben Denzel Washington egyszerre alakítja Mad Maxet, Zatoichit és Forrest Gumpot. (Kovács Marcell)
Vetítik: Film+ - 21:00

A Shaolin 36 próbatétele
A történetben a lélek helyett a fizikumon van a hangsúly, ezért ha valaki ebből a filmből szeretné megtanulni a buddhista vallás alaptételeit, az rossz helyen kopogtat, aki viszont kedveli kungfu-t és egy igazi klasszikusra vágyik, annak A Shaolin 36 próbatétele kitűnő választás. (Szabó D)
Vetítik: Film Mánia - 23:35

36th-chamber-of-shaolin-1978.jpg

Szívrablók
A francia Pascal Chaumeil romantikus vígjátékában a Randiguru alaphelyzete kerül inverzbe: egy testvérpár (Romain Duris és Vanessa Paradis) hivatásos párkapcsolat-megszakítóként dolgozik, új megbízatásuk során azonban (meglepetés!) kénytelenek megszegni saját szabályaikat. (BS)
A televíziós produkciók és reklámok során edződött Pascal Chaumeil első mozifilmjében a romantikus komédia atombiztos alapsémájához nyúl, olykor kissé bugyuta módon, de alapvetően sikeresen aknázva ki a helyzet- és jellemkomikumban rejlő lehetőségeket. (Forgács Nóra Kinga kritikája a Filmvilág 2010/08 számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:35

Szemünk fénye
A harminchoz közelítő Roméo és Juliette egy bulin jönnek össze, és hamarosan gyerekük születik. A kis Adamnél azonban agydaganatot diagnosztizálnak. (...) [Valérie Donzelli] színésznő-rendező saját életéből merítette a traumatikus történetet, és sok kreativitással mások számára is erőt adó alkotássá transzformálta. A főszerepeket nem bízta másra: ő maga és férje, Jérémie Elkaïm látható a filmben. (...) Az eseményeket nem nehezen emészthető dokudrámaként láthatjuk, hanem színekkel, lendülettel, és játékos humorral elevenednek meg. (...) A film hol a francia újhullámot, hol a posztpunk korszakot idézi, sőt, még a spagetti-westernek feszültsége is megjelenik (...) A két főszereplő természetessége átütő, ahogy elszántságuk is. Szépek, fiatalok, és megmutatják, hogy a poklot úgy is meg lehet járni, hogy nem vész oda az ember lelke. (Parádi Orsolya)
Vetítik: Duna - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28455928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása