Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.01)

2016. március 01. - Orosdy Dániel

Úton
Walter Salles megpróbálta adaptálni Jack Kerouac azonos című klasszikusát. Szinopszis: „Közvetlenül apja halála után Sal Paradise (Sam Riley), egy feltörekvő New York-i író találkozik Dean Moriarty-val (Garrett Hedlund), egy lehengerlő stílusú, elbűvölő ex-szélhámossal, akinek a rendkívül felszabadult és egyben rendkívül vonzó Marylou (Kristen Stewart) a felesége. Arra ítéltetve, hogy ne beszűkült életet éljenek, a két barát megszakítja minden addigi kapcsolatát és útra kel Marylou-val. Éhezve a szabadságra, a három fiatal elindul, keresvén a világot, új találkozásokat és önmagukat.” További szereplők: Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Terrence Howard, Steve Buscemi. (BS)
Az Úton épp annyira igyekszik megragadni az alapregény szöveg-ámokfutását, mint amennyire a Motoros naplója reprodukálta a Che Guevara-napló szikár, tárgyszerű leírásait – jobbára semennyire, mivel a rendezőtől egyformán idegen mindkét véglet, így aztán marad a langyos középút, lírainak túl dokumentarista, dokumentaristának túl lírai... peregnek a vásznon a finoman lebegő rögszagú képek. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2013/02. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Ház a tónál
Romantikus dráma Sandra Bullock, Keanu Reeves, Christopher Plummer és Dylan Walsh főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 21:00

Gyilkos szezon
Mark Steven Johnson akciófilmje Robert De Niróval és John Travoltával.
Vetítik: Film+ - 23:15

Lope de Vega
Számtalan díjra jelölt spanyol-brazil-francia életrajzi film a termékeny költő-drámaíró korai éveiről.
Vetítik: Duna - 02:40

Kaland
Romantikus dráma Márai Sándor műve nyomán, Gerd Böckmann, Marozsán Erika és Csányi Sándor főszereplésével. További szereplők: Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Moór Marianna, Szilágyi Tibor, Tordai Teri, Kautzky Armand, Pogány Judit, Ubrankovics Júlia, Galkó Balázs.
Vetítik: TV2 - 02:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr788427484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása