Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.03.)

2016. január 03. - Orosdy Dániel

Cézár
Ifjúsági (rövid)film egy idős és félős rendőrkutyáról, "akit a 10 éves Ákos apukájától ajándékba kap, de nem igazán örül neki, s nem tud mit kezdeni vele. De egy környékbeli kislány, Lilli és kedvenc háziállatai a kisfiú és kutya segítségére sietnek, hogy végül a család miden tagja, beleértve Cézárt is, megérthesse egymást." (port.hu)
Vetítik: m2 - 11:55

Ének a búzamezőkről
Szőts István filmje Móra Ferenc műve nyomán, Görbe János és Szellay Alice főszereplésével (már Szőts Emberek a havasonjának is ők voltak a főszereplői). Ezt a filmet annak idején személyesen Rákosi tiltatta be.
Vetítik: Duna - 12:50

Tengerre, tata!
Walter Matthau és Jack Lemmon egyik utolsó közös vígjátéka (sajnos nem a legjobbak közé tartozik). További szereplők: Brent Spiner, Dyan Cannon, Gloria de Haven, Edward Mulhare, Donald O'Connor.
Vetítik: RTL Klub - 14:05

Oroszországból szeretettel
Az első "igazi" James Bond-film első folytatása, és még talán jobb is az előzménynél. Író: változatlanul Ian Fleming. Rendező: változatlanul Terence Young. Bond: változatlanul Sean Connery. Szexi csaj: akad. M: változatlanul Bernard Lee.
Vetítik: Duna - 15:05

Tulipános Fanfan
Királylány a feleségem, ahogy Luc Besson író-rendező elképzeli. Fanfan immár Vincent Perez, a főúri nej pedig Penélope Cruz.
Vetítik: RTL Klub - 15:55

Borotvaélen
NEM John Byrum és Bill Murray drámája Maugham műve nyomán (és nem is a kiváló Pengeélen), HANEM: "Egy 25 év börtönre ítélt volt New York-i rendőrtiszt (Sam Worthington) arra készül, hogy leugorjon a 20. emeletről; a kiérkező tárgyaló (Elizabeth Banks) megpróbálja meggyőzni arról, hogy inkább mégse. A műfaj thriller, a háttérben így nyilván lapul jó pár csavar." (BS)
Vetítik: Cool - 19:00

A Thomas Crown ügy (alias A Thomas Crown-ügy)
John McTiernan első Norman Jewison-remake-je, A Thomas Crown affér címen is ismert, Steve McQueen-féle klasszikus (romantikus) szajréfilm feldolgozása Pierce Brosnan és Rene Russo főszereplésével. További szereplők: Denis Leary, Ben Gazzara.
Vetítik: RTL Klub - 19:45

thethomascrownaffair1.jpg

Armageddon
Michael Bay nagy sikert aratott popcornmozija, mely szerint a világ megmentésére az amerikai munkásosztály a legalkalmasabb. A dicső proletárok, túlmozgásos intellektüelek stb. alakítói: Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Steve Buscemi, Will Patton, William Fichtner, Owen Wilson, Michael Clarke Duncan, Udo Kier, Peter Stormare.
Vetítik: m2 - 20:25

Hollywoodi őrjárat
Ron Shelton akcióvígjátéka Harrison Forddal és Josh Hartnettel.
Vetítik: Duna - 21:00

Fegyverszünet karácsonyra
Oscar- Golden Globe- és BAFTA-jelölt háborús dráma kiváló európai színészekkel (Diane Kruger, Benno Fürmann, Daniel Brühl, Guillaume Canet, Dany Boon, Bernard Le Coq, Ian Richardson, Michel Serrault stb.).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

St. Vincent
Adott egy elvált anyuka, egy magányos, okos kisfiú és a mogorva szomszéd, akik minden nehézség és előítélet ellenére végül egymásra találnak, és valamiféle unortodox családként kezdenek funkcionálni. Láttuk már ezt is százszor, és bár Theodore Melfi kétségtelenül ügyes író-rendező, ha nem Bill Murray alakítaná a címszerepet, a közhelyek és a kiszámítható fordulatok lazán maguk alá temetnék a filmet. (...) Bár a színészgárdára nem lehet panaszunk, a legerősebb pillanatokat a címszereplő tánozhatatlan magánszámai jelentik. Ha Murray történetesen egyedül van a vásznon és nem csinál nagyon semmit, akkor is óriási élmény figyelni a mozdulatait. (Huber Zoltán)
Vetítik: TV2 - 21:05

Szükségállapot
Edward Zwick akcióthrillere Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis és Tony Shalhoub főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

Tamara Drewe
Stephen Frears drámája a The Guardian brit napilap képregény-sorozata alapján, Gemma Artertonnal a címszerepben.
Vetítik: Duna - 23:00

Hook
Steven Spielberg nagyszabású Pán Péter-adaptációja (vagy méginkább sajátos folytatás a klasszikus meséhez). Főszereplők: Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith.
Vetítik: Viasat3 - 23:20

Halálos szerelem (alias Charlie Countryman szükségszerű halála)
Arany Medvére jelölt romantikus dramedy-akciófilm-thriller (vagy valami ilyesmi) Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen, Til Schweiger, Vincent D'Onofrio és Melissa Leo főszereplésével.
Vetítik: Cool - 00:45

Zorro legendája
A Zorro maszkja folytatása, ugyanazoktól az alkotóktól (Martin Campbell rendező, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones).
Vetítik: Duna - 02:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr858192136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása