Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (01.02)

2016. január 02. - Orosdy Dániel

CJ7 - A kis zöld látogató
A CJ7 roppant szórakoztató tanmese az apa–gyermek kapcsolatról, a szeretetről és a barátságról; a nyíltan vállalt pedagógiai célzat miatt akad egy kis didaktikus mellékíze, de ez nem válik a film kárára. Tobzódik a Stephen Chow-ra jellemző naiv humor, a helyzet- és a jellemkomikum, számos híres film is megidéződik egy-egy jelenet erejéig. A színészi játék színvonala mindvégig kiegyensúlyozottan magas: a főszerepet játszó kislány, Xi Jiao (merthogy Chow lánnyal játszatta el a kisfiú szerepét) természetes, a gyerekszínészek elragadóak, Tarantino kedvenc ázsiai színésze, Stephen Chow pedig rutinos profiként hozza a megszokott formát. (Géczi Zoltán)
Vetítik: TV2 - 09:25

Igen
Révész György filmje Boldizsár Iván forgatókönyve nyomán, Darvas Iván, Béres Ilona és Ascher Oszkár főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:10

Hullajó hullajelölt (alias Joe: az elfoglalt test)
Klasszikus komédia Louis de Funes és szokásos tettestársai főszereplésével, a Csendőr-sorozatért is felelős Jean Girault - Jacques Vilfrid rendező-író párostól.
Vetítik: RTL Klub - 14:30

A lány a tét! (alias Akikre büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója)
Vígjáték Dane Cook, Jessica Simpson és Dax Shepard főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 15:55

A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége
Peter Jackson nagy sikert aratott Tolkien-adaptációja. Szereplők: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Sean Bean, Christopher Lee, Hugo Weaving, Dominic Monaghan, Liv Tyler, Ian Holm, Cate Blanchett, Craig Parker, Csókás Márton, Andy Serkis.
Vetítik: RTL Klub - 19:10

Világok harca
Steven Spielberg blockbustere H.G. Wells műve alapján, Tom Cruise főszereplésével. További szereplők: Dakota Fanning, Justin Chatwin, Miranda Otto, Tim Robbins.
Vetítik: m2 - 20:25

vilagok_harca.jpg

Acélmagnóliák
A ríkatós filmek alapvetése Herbert Ross rendezőtől, Julia Roberts, Daryl Hannah, Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Olympia Dukakis, Dylan McDermott, Sam Shepard és Tom Skerritt főszereplésével. Roberts-t Oscarra jelölték és hazavihetett egy Golden Globe-ot. Shirley MacLaine egy BAFTA-, Sally Field pedig egy Golden Globe-jelöléssel lett gazdagabb.
Vetítik: Duna - 21:00

Becstelen Brigantyk
Quentin Tarantino méltán népszerű háborús mozija. Szereplők: Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Daniel Brühl, Til Schweiger, Mike Myers, Maggie Cheung...
Vetítik: TV2 - 22:25

Sanghaj
A Sanghaj című monstreprojekttel a Weinstein család és Mikael Hafström vendégdirektor (Könyörtelenek) az ezredforduló Casablancáját kívánta megalkotni, de bizonyos politikai, pénzügyi és – nem utolsósorban – művészi problémák miatt ez nem sikerült. (Tosoki Gyula)
Szereplők: John Cusack, Gong Li, Ken Watanabe, Chow Yun-Fat.
Vetítik: Duna - 23:05

Élve eltemetve
Ahogy a lényegre törő címből is kiderül: egy férfit (Paul Irakban dolgozó kamionsofőr) élve eltemetnek, és egy lemerülőfélben lévő mobiltelefon jelenti minden reményét a túlélésre. A hálás főszerepben: Ryan Reynolds; rendező: a Hollywoodban még újonc spanyol Rodrigo Cortés. (BS)
Az élve eltemetett amerikai szállítmányozó túlélőpróbájának bemutatása egyszerre a főszereplő Ryan Reynolds egyszemélyes showja, radikális zsánerkísérlet és szerelmi vallomás Balázs Béla legkedvesebb plánjához. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2014/04. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 00:20

Az utolsó műszak
A francia kapcsolat Oscar-díjas rendezője mellett blogunk szerzői is elismerősen nyilatkoztak David Ayer hatásos rendőrfilmjéről:
Los Angeles utcáin reggel még a társaddal viccelődsz a járőrautóban, estére már húscafattá lőtt hullaként végzed. Ilyen nyílegyenes, megalkuvásmentes tézissel szolgál Az utolsó műszak, amelyet a kaliforniai aljas utcák specialistája, David Ayer bármilyen torz kulturális imázs nélkül vág a néző képébe – a found footage esztétika révén szó szerint. Zsarutörténete a nézőt felnőttnek tekintő vászonmementók sorába illik: hőstelenít, a két főszereplő rendőr családját, feletteseit, hű társait, barátait hozza közel, hogy aztán egy derült égből villámcsapásként ható fináléban sokkolja a szemlélőt. A dupla befejezés ugyanezt a rémületet erősíti fel. (Szabó Ádám évértékelője)
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, Cody Horn.
Vetítik: m2 - 01:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr358224268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása