Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (10.20.)

2015. október 20. - Orosdy Dániel

Eredet
"Az Eredet vizuálisan érdekes, néha egészen lenyűgöző film, de csak nagyon ritkán engedi át a terepet a képeknek. (...) De ott a látvány. Néha Nolan elhallgattatja a szereplőit és hagyja, hogy a fül mellett végre a szemet is terhelje, ekkor lesz igazán lélegzetelállító az Eredet. (...) Az őrületes hájp, az izgalom, a hosszú spekuláció után érdekes látni, hogy az Eredet mennyire egy egyenes vonalú, könnyen értelmezhető, sőt, valamennyire tradicionális film. Nem fogja megváltani a világot és nem forradalmasít sem műfajt, sem filmkészítést. Egy heist film. Egy akciófilm. Egy sci-fi. Egy melodráma. Ezeknek a közhelyeit vegyíti az álom-, és mindfuck-tematikákkal. A keverék érdekes, de semmiképpen sem mestermű." (Klág Dávid)
Szerintem meg kb. Nolan egyetlen igazi mesterműve, de ezt talán csak a mozis megtekintés mondatja velem.
Vetítik: Film+ - 20:45

Bosszú a jövőből
Sergio Martino akció-sci-fije többek között Janet Agrennel, George Eastmannel, Donald O'Briennel és John Saxonnal.
Vetítik: Viasat6 - 22:55

Az utolsó műszak
A francia kapcsolat Oscar-díjas rendezője mellett blogunk szerzői is elismerősen nyilatkoztak David Ayer hatásos rendőrfilmjéről:
Los Angeles utcáin reggel még a társaddal viccelődsz a járőrautóban, estére már húscafattá lőtt hullaként végzed. Ilyen nyílegyenes, megalkuvásmentes tézissel szolgál Az utolsó műszak, amelyet a kaliforniai aljas utcák specialistája, David Ayer bármilyen torz kulturális imázs nélkül vág a néző képébe – a found footage esztétika révén szó szerint. Zsarutörténete a nézőt felnőttnek tekintő vászonmementók sorába illik: hőstelenít, a két főszereplő rendőr családját, feletteseit, hű társait, barátait hozza közel, hogy aztán egy derült égből villámcsapásként ható fináléban sokkolja a szemlélőt. A dupla befejezés ugyanezt a rémületet erősíti fel. (Szabó Ádám évértékelője)
"(...) Az utolsó műszak hétköznapi drámája engem is megrázott (...)" (Baski Sándor évértékelője)
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, Cody Horn.
Vetítik: Duna - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr607991789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása