Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (08.22.)

2015. augusztus 22. - Orosdy Dániel

Az angyalok is esznek babot
Enzo Barboni verekedős vígjátéka Bud Spencerrel és -- az éppen Leonével forgató Terence Hill helyett -- Giuliano Gemma-val.
"Clucher filmje ugyan nem megkerülhetetlen klasszikus, Gemma sem képes teljesen elterelni róla a figyelmet, hogy a szerepét kifejezetten másra írtak és másnak szánták, de szégyenre egyiküknek sincs oka. Az angyalok is esznek babot nem nő fel a legjobb Hill-Spencer-produkciók szintjére, a maga módján mégis nagyon szórakoztató mozi, ami nem utolsó sorban a két főszereplő érdeme." (Részlet a Piszkos 12: Giuliano Gemma legjobb filmjei című posztból)
Vetítik: Film+ - 13:15

Hegedűs a háztetőn
Egy klasszikus musical klasszikus moziváltozata Norman Jewisontól. Tombol: Topol (közben Ustinovot pótol).
Vetítik: Duna - 13:30

I. Q. - A szerelem relatív
Mindenki kedvenc morgós medvéje, Walter Matthau ezúttal mindenki kedvenc tudós zsenijét, Albert Einsteint alakítja. Fred Schepisi filmjében a humor rendben is van, mindössze Meg Ryan és Tim Robbins szerelmi kettőse gejlebb a kelleténél.
Vetítik: TV2 - 16:00

A szingli fejvadász
Egy fejvadász (pontosabban óvadékbehajtó ügynök), aki szingli, és aki egy gyilkossággal vádolt ex-zsaru után nyomoz. Akcióvígjáték B-kategóriás sztárokkal (Katherine Heigl, John Leguizamo). (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:15

A Vaslady
A nagysikerű Mamma mia! rendezője, Phyllida Lloyd Anglia történelmének egyetlen női miniszterelnökéről forgatott mozgóképes portrét, az Amerikából importált, Oscar-díjra pályázó Meryl Streep főszereplésével. Férjét a kiváló Jim Broadbent alakítja. (BS)
A zenehasználat, a fényképezés és egyes dialógok arról árulkodnak, hogy az alkotók nem csak bemutatják, de azonosulnak is Thatcher önképével, amihez Meryl Streep is nagyban hozzájárul. Tökéletesen imitálja a Vaslady modorosságait, jellegzetes gesztusait, alakítása pontos – de talán túlságosan is az. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2012/02. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 21:05

vaslady.jpg

Testcsere
A Másnaposok íróit nem zavarta, hogy eddig tucatnyinál is több testcserés vígjáték készült már, lehúztak még egy bőrt a témáról. Akik külsőt és életet cserélnek: egy háromgyerekes ügyvéd (Jason Bateman) és egy lusta, felelőtlen színész (Ryan Reynolds). (BS)
Akad ugyan néhány kevésbé kellemetlen geg, és egy különösen nehéz nap után mérsékelten szórakoztató lehet a Reynolds-Bateman páros idétlenkedése, ám igazán csak akkor járunk jól a film megtekintésével, ha halvány gőzünk sincs arról, hogy milyen az, amikor két ismert színész egy amerikai vígjáték keretein belül haknizik. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2014/11. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:05

Senki fia
Bűnügyi film Al Pacino, Channing Tatum, Katie Holmes, Ray Liotta és Tracy Morgan főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 22:50

Fargo
A Coen-fivérek Oscar-díjakkal (legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb női főszereplő) elismert remekműve. Szereplők: Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare, José Feliciano (mint önmaga), Bruce Campbell (csak tévéképernyőn).
Vetítik: Duna - 22:55

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek
David Cronenberg emlékezetes thrillere Naomi Watts-szal, Viggo Mortensennel, Vincent Cassellel, Armin Mueller-Stahl-lal és Jerzy Skolimowskival.
Vetítik: Film+ - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr507724836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása