Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (08.21.)

2015. augusztus 21. - Orosdy Dániel

Gyerekrablás a Palánk utcában
Mihályfy Sándor ifjúsági filmje Nógrádi Gábor Hecseki és a gyermekrablók című regénye nyomán, Koltai Róbert, Bánsági Ildikó, Székhelyi József, Rajhona Ádám és Tábori Nóra főszereplésével.
Vetítik: Duna - 08:15

Egérmese 2. - Egérkék a Vadnyugaton
Az Egérmese anyagilag sikeres, de minden szempontból kevésbé jól fogadott folytatása, változatlanul Spielberg műhelyéből, de már nem Don Bluth rendezőtől.
Vetítik: TV2 - 08:55

Péntek 13
NEM a népszerű slasher-sorozat első része, HANEM Keleti Márton rövidfilmje Nóti Károly forgatókönyve alapján, minden bizonnyal a Civil a pályán és a Dalolva szép az élet hangnemében ("Ne légy babonás, elvtárs, nevessünk inkább együtt kispolgári elhajlásodon, hahahaha!"). Főszereplők: Latabár Kálmán, Kiss Manyi, Gobbi Hilda.
Vetítik: Duna - 09:50

Holdhercegnő
Csupó Gábor magyar-angol-francia koprodukcióban készült fantasy-ja Dakota Blue Richards, Natascha McElhone és Tim Curry főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 13:45

Vadmacskák
Michael Ritchie vígjátéka Goldie Hawnnal. További szereplők: Swoosie Kurtz, Robyn Lively, James Keach, Bruce McGill, M. Emmet Walsh, Woody Harrelson, Wesley Snipes, LL Cool J.
Vetítik: RTL Klub - 15:45

Matilda, a kiskorú boszorkány
Danny DeVito filmje Roald Dahl műve nyomán.
Vetítik: TV2 - 16:00

A Moszkító-part
Peter Weir kiváló mozija Paul Schrader forgatókönyve és Paul Theroux regénye nyomán. Szereplők: Harrison Ford, Helen Mirren, River Phoenix, Andre Gregory, Martha Plimpton.
Vetítik: Duna - 16:00

moszkito_part.jpg

Evolúció
Ivan Reitman szórakoztató sci-fi vígjátéka. Szereplők: Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones, Julianne Moore, Dan Aykroyd és Ted Levine. Nem kicsit emlékeztet Reitman és Aykroyd korábbi nagy sikerére, a Szellemirtókra.
Vetítik: TV2 - 18:50

Koszorúslányok
Romkom az Apatow-műhelyből, a főszerepet Seth Rogen helyett ezúttal a Saturday Night Live című szkeccsshow-ból ismerős Kristen Wiig alakítja. (BS)
A Koszorúslányok különlegessége az, hogy az eddigi bevált fogásokat nőre alkalmazza. Rendezője azonban elveti a sulykot, a gore-gegek úgy lógnak csálén az esküvői filmbe csomagolt szinglidrámában az elmagányosodásról, mint menyasszonyi ruhán a síkabát. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2011/06. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:00

Szex és New York
A tévésorozat moziváltozata. A többit tudják.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

A pap - Háború a vámpírok ellen
Nem igazán meggyőzőnek tűnő fantasztikus akciófilm Paul Bettany-val és Karl Urbannel, no meg vámpírokkal, vámpírrezervátumokkal, katonapapokkal, katonapapnőkkel, seriffekkel...
Vetítik: RTL Klub - 21:05

Sose halunk meg!
Koltai Róbert rendezői bemutatkozása, a rendszerváltás utáni első igazi magyar sikerfilm.
Vetítik: TV2 - 23:35

A holló
A legfrissebb Poe-adaptáció, pontosabban Poe műveinek ihletésére készült film főszereplője maga a legendás író, aki az általa írt rémnovellákat másoló sorozatgyilkos után nyomoz. Főszerepben: John Cusack. (BS)
Magyar koprodukció!
Vetítik: Duna - 00:05

Vadlovak földjén
Családi western Joel McCrea-vel, aki ugyan visszavonult a filmezéstől Peckinpah remek Délutáni puskalövésekje után, de e film kedvéért egyszer kivételt tett.
Vetítik: TV2 - 02:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667722494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása