Filmvilág blog

Bevándorlókról szól Vranik Roland új filmje

2015. április 14. - filmvilág

allampolgar.jpg

Április15-től igazi bevándorlók főszereplésével forog Vranik Roland harmadik játékfilmje, Az állampolgár.

A film a mai Budapesten játszódik. Minimalista eszközökkel és humorral meséli el egy Bissau-Guineából a polgárháború elől menekült férfi, egy fiatal perzsa lány, és egy magyar-történelem szakos tanárnő különös történetét.
A hitelességet erősíti, hogy a főszereplők amatőrök, és a való életben is bevándorlók. Érdekesség még, hogy az afrikai szereplőt az utcán szólította le a rendező.
A Wilsont alakító Dr. Cake–Baly Marcel civilben a BKV-nál mérnök, a Shirint alakító Arghavan Shekari pedig egy óvodában angolt és jógát tanít.
A Nipkow-ösztöndíjas forgatókönyvet a rendező, Vranik Roland és Szabó Iván, a SZFE tanára (Viharsarok, Hacktion, Vespa) közösen jegyzi.
Vranik Roland, aki Tarr Bélával is dolgozott együtt a Werckmeister harmóniákban 2005-ben rendezte első játékfilmjét, a Fekete kefét, amivel rögtön elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját. Második mozifilmje, az Adás világszerte nagy sikerrel szerepelt nemzetközi filmfesztiválokon.

Az állampolgár a Popfilm produkciójában készül, producere Fehér Károly, a mozibemutató a tervek szerint 2016-ban lesz. A Filmalap 290 millióval támogatja az előkészítést.

Hasonló témával legutóbb Nagy Viktor Oszkár jelentkezett: Hivatal című TV-filmjét, amely egy fiktív bevándorlási hivatal mindennapjait dolgozza fel, már be is mutatta a Tv2 - hajnali háromkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr767366622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása