Filmvilág blog

Kult filmzene az A38-on: vasárnap jön a Goblin!

2015. március 17. - filmvilág

claudio-simonetti-s-goblin-perform-suspiria1.jpg

Idén április 10-18. között fut majd Budapesten a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, de már március 22-én megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: vasárnap 20 órakor az A38 Hajón egy igazi kuriózum várja a közönséget: a horror egyik legnagyobb mestere, az olasz Dario Argento 1977-es klasszikusa, a Suspiria (Sóhajok) eredeti filmzenéjének komponistája, Claudio Simonetti zenésztársaival élő koncerten adja elő a filmzenét, miközben a kultikus film pereg a vásznon.

Az olasz horror-rendező, Dario Argento 1977-es Suspiriája (Sóhajok) a mai napig kultikus tisztelettel övezett klasszikusa a giallo műfajnak. A film máig tartó hatásához a pazar látványvilágon és csodás díszlettervezésen túl még egy fontos dolog járult hozzá: a rendkívül atmoszférikus filmzene. A Sóhajok kísérőzenéjét a korszak egyik legfontosabb olasz progrock-zenekara, a Goblin írta és játszotta fel. A Goblin zenei agya a brazil származású billentyűs-komponista, Claudio Simonetti volt, aki számtalan horrorfilm zenéjét szerezte, Argento jó pár munkáján kívül például Romero alapművének, A holtak hajnalának zenéjét is.

A Goblin feloszlásokkal és újjáalakulásokkal tarkított pályafutása 2013-ban vett új fordulatot, amikor Simonetti saját Goblin-utódformációjával Londonban tartott pár vetítéssel egybekötött koncertet, amiken élőben adta elő a Sóhajok filmzenéjét, természetesen a filmmel a háttérben. Azok sikerén felbuzdulva Simonetti úgy döntött, hogy több koncertet is tart. Így érkezik március 22-én Budapestre, az A38 Hajóra ez a kivételes előadás, Dario Argento horrorklasszikusa, élő filmzenével, maga a zeneszerző előadásában. A mozi-koncert egyben felvezető-beharangozó eseménye az áprilisban zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztiválnak. A koncert előzenekara a Trottel Stereodream Experience. Rupaszov Tamás kísérletező együttese mára szakított a gyökereit jellemző punkkal, és meditatív, sodró, misztikus hangzások jellemzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr567277513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása