Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.14.)

2015. március 14. - Orosdy Dániel

Elfújta a szél
Saját korának Titanic-ja, hajó helyett polgárháborúval.
Vetítik: Film+ - 09:25

A titokzatos birtok
Alain-Fournier klasszikus regényének első filmváltozata Brigitte Fossey főszereplésével.
Vetítik: m1 - 14:45

Balfácán
Francis Veber emlékezetes vígjátéka a Pierre Richard - Gérard Depardieu párossal, melyből később amerikai remake is készült Tiszta szerencse címen.
Vetítik: TV2 - 16:05

Idővonal
Richard Donner rosszul fogadott Michael Crichton-adaptációja, tele (akkor) ifjú titánokkal.
Vetítik: TV2 - 19:00

Parker
Donald Westlake Parker-regényszériájának újabb (legutóbbi: Visszavágó) adaptációjában Jason Statham alakítja a címszereplő mestertolvajt, akit „kollégái” elárulnak és megölnek. Legalábbis úgy hiszik. Parker azonban visszatér bosszút állni. Feltűnik még: Jennifer Lopez, Vic Mackey alias Michael Chiklis, és Bunk alias Wendell Pierce. Rendező: Taylor Hackford (Garni-zóna, Az ördög ügyvédje, Ray). (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Aviátor
Martin Scorsese kiváló életrajzi filmje Howard Hughes-ról Leonardo DiCaprio főszereplésével.
Vetítik: m1 - 21:05

aviator.jpg

Megtört város
Az Éli könyvének rendezője, Allen Hughes zsarudrámát / krimit forgatott. Szinopszis: „Billy Taggart a New York-i ex-zsaru (Mark Wahlberg) az egyik legjobb rendőr volt a városban, ám utolsó nyomozása során túl messzire ment. Magándetektívként próbálja helyre tenni életét, mikor egy nap telefonhívást kap a polgármestertől, Hostetlertől (Russell Crowe), aki munkát ajánl neki, és lehetőséget, hogy visszakapja jelvényét. Hostetler attól tart, hogy feleségének (Caherine Zeta-Jones) viszonya van, és ezzel veszélybe sodorja újraválasztásának esélyeit. Billy komolyan veszi a feladatot, egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, és rájön, hogy sokkal többről van szó, mint egy sima házasságtörési botrány.” (BS)
A kiégett ex-rendőr és a gátlástalan polgármester Dávid-Góliát harca egyes motívumaiban a cinikusabb hard-boiled bűnfilmekre hajazna, de Hughes rendezése egyformán távol kerül a míves neo-noirok és az okos hatalmi látleletek világától. (Huber Zoltán)
Vetítik: TV2 - 21:15

Ronin
John Frankenheimer utolsó mesterműve. A szamurájok: Robert de Niro és Jean Reno.
Vetítik: Story4 - 21:30

Lockout - A titok nyitja
Sci-fi-akciófilm Luc Besson író-producertől, többek között Guy Pearce-szel, Maggie Grace-szel és Peter Stormare-rel.
Vetítik: Cool - 22:10

A gyűjtő
Gary Fleder thrillere James Patterson regénye nyomán Morgan Freemannel és Ashley Juddal. Nem rossz, de a szinkron némileg tönkrevághatja az élményt.
Vetítik: TV2 - 23:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667267477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása