Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (02.14.)

2015. február 14. - Orosdy Dániel

A falu rossza
Zenés film, melynek az akkor még Tóth Endreként ismert André De Toth volt az egyik írója. Szereplők: Somlay Artúr, Dajka Margit, Greguss Zoltán.
Vetítik: Duna - 10:40

Bazi rossz Valentin-nap
A Bazi nagy görög lagzi alkotóinak romantikus vígjátéka. A címe lehetne akár "Sokadik bőr" is.
Vetítik: m1 - 12:50

Holtomiglan, holtodiglan (alias Egymásért)
Dráma Carole Lombard és James Stewart főszereplésével, David O. Selznick producertől.
Vetítik: Duna - 13:50

Van ott valaki?
Angol dráma, többek között Michael Caine-nel.
Vetítik: m1 - 14:25

West Side Story
A Rómeó és Júliát feldolgozó Broadway-musical Oscar-díjas klasszikus moziadaptációja. Rendezte: Robert Wise és Jerome Robbins. Ernest Lehman forgatókönyvíró kivételével minden jelölt Oscarral távozott haza, így többek között a rendezők, a producer (Wise), a vágó, az operatőr, két mellékszereplő és a zeneszerzők.
Vetítik: Duna - 20:55

A szerelem művészete
Emmanuel Mouret (Költözködő szerelem, Csak egy csók, Kényeztess!) a címbéli romantikus érzület természetét boncolgatja több párhuzamosan futó történetszál segítségével. (BS)
A szerelem művészete körülbelül annyira magabiztos, összeszedett, ötletes, ironikus és erotikus, mint egy fogszabályzós tinédzser az első házibuliján. (Pálos Máté kritikája a Filmvilág 2012/02. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 20:55

Az igazság nyomában
Az Oscar-díjas Senkiföldje rendezőjének drámája Colin Farrell, Paz Vega és Christopher Lee főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:40

Végzetes vonzerő
Az igazi Valentin napi mozi! Adrian Lyne óriási sikert aratott, többek között BAFTA-ra, Golden Globe-ra és (6 fontos kategóriában) Oscarra jelölt erotikus thrillere Michael Douglas, Glenn Close és Anne Archer főszereplésével. A forgatókönyv James Dearden és Nicholas Meyer munkája.
Vetítik: m1 - 22:30

vegzetes_vonzero.jpg

Testvérek
A dán Susanne Bier 2004-ben készült Testvéred feleségét... című filmjéből Jim Sheridan (A bal lábam, Apám nevében) készített hollywoodi remake-et jelentősen megfiatalított szereplőgárdával. A sajátos szerelmi háromszög-történet főszereplői: Natalie Portman (a feleség), Tobey Maguire (a hadifogságba eső, halottnak hitt férj, aki később felbukkan) és Jake Gyllenhaal (a tékozló fivér, aki túl közel kerül bátyja feleségéhez). (BS)
A drámában jártas Jim Sheridan filmje jórészt –  szó szerint is – szöveghű másolata Susanne Bier eredetijének, így a dicsőség bizonyos tekintetben továbbra is a dán rendezőnőé és forgatókönyvíró társáé, a sokoldalú Anders Thomas Jensené marad. (Tüske Zsuzsanna kritikája Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 23:00

Ház a tónál
Romantikus dráma Sandra Bullock, Keanu Reeves, Christopher Plummer és Dylan Walsh főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 23:50

A nő, a pisztoly és a fogadó
Yimou Zhang Arany Medvére jelölt filmje a Coen testvérek debütje, a remek Véresen egyszerű nyomán.
Vetítik: m2 - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr877145789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása