Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (11.13.)

Álom, para, biztonság

2014. november 13. - Orosdy Dániel

Álomháború
Az Álomháború lehetett volna a direktori pályáját egy remake-kel indító, majd adaptációkkal folytató Zack Snyder első igazán eredeti, saját történetből és maximálisan saját vizuális elképzelések mentén megvalósított mozija. Csakhogy a különböző álomszintek között ugráló, többek között diáklányokkal, szamurájokkal, sárkányokkal, robotokkal és náci zombikkal tarkított CGI-orgia nem eredeti, nem egyedi, de még csak nem is igazán film – sokkal inkább egy, a számítógépes játékok dramaturgiáját szigorúan lekövető, hangos és agyatlan, de kétségkívül látványos videoklip-maraton. Ettől persze még lehetne jó, vagy akár csak szórakoztató, ha lenne benne egy-két idézőjel, némi humor, esetleg irónia, vagy úgy egyáltalán bármi, ami a gépórában számlázó CGI-animátorokat leszámítva bárkinek is tíznél több önfeledt percet okozhat. (Klacsán Csaba)
Vetítik: Film+ - 19:00

A biztonság záloga
Jason Statham ismét eljátssza ugyanazt a szerepet: visszavonult titkos ügynököt alakít, és ezúttal egy 12 éves kínai lányt kell megvédelmeznie a kínai és az orosz maffiától. A szinopszis alapján a forgatókönyvíró bátran merített A kód neve: Merkúr című Bruce Willis-filmből. (BS)
Pedig Boaz Yakin (egyben rendező) dolgozott pár érdekes filmen (pl. Alkonyattól pirkadatig 2. - Texasi vérdíj), a producer pedig Lawrence Bender, Quentin Tarantino állandó tettestársa.
Vetítik: RTL Klub - 21:05

Para
Kihagyott ziccer: jó színészek, (a magyar átlagnál) összeszedett(ebb) forgatókönyv, gyenge kivitelezés sok bevilágítatlan jelenettel és feleslegesen remegő képpel.
Vetítik: Duna - 21:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1006892365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása