Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (10.17.)

M. Tóth, Taviani, Kusturica

2014. október 17. - Orosdy Dániel

Nagyfiúk
Adam Sandler mókázik. Hála a jó égnek.
„…a Nagyfiúk csak a legnagyobb jóindulattal penget bármiféle húrt vagy mesél bármiről. Az ugyanis édeskevés egy történethez, hogy felnőtt férfiak évtizedek után újra találkoznak, elvonulnak egy erdei házikóba családostul, majd nagyokat játszanak, miközben az arcukat simogató szellő régmúlt idők érzéseivel illan tova. Még alaphelyzetnek is sovány, amiből aztán (mintegy törvényszerűen) zavarba ejtően semmitmondó vígjáték kerekedik, bosszantóan bugyuta helyzetekkel, és olyan karakterekkel, akik saját éretlenségük csapdájába szorultak. Hiszen hiába adják egymás után magukat a késleltetett felnőtté válásra, anyakomplexusra s egyéb ínyencségekre vonatkozó értelmezések – ha egy filmben mindössze olcsó humorforrás a négyéves gyermek, akit az anya még mindig szoptat, illetve a negyvenéves férfi, aki időközben egy hatvanéves nőt vett el, a végeredmény mégiscsak humortalan, kellemetlen, sőt végtelenül szomorú marad.” (Vörös Adél)
Vetítik: Cool - 21:10

Ronin
John Frankenheimer utolsó mesterműve. A szamurájok: Robert de Niro és Jean Reno.
Vetítik: Story4 - 22:05

Farkasember
"A Farkasember mindent megtesz, hogy egyszerre legyen takarékra tett pszichodráma (...) és a mai közönségnek könnyen eladható és befogadható horrorfilm. (...) a stúdiónak szükség volt egy olyan, tömegfilmes igényeket kielégítő filmesre, mint a munkát végül megkapó Joe Johnston (Jumanji, Jurassic Park 3). Egy olyan valakire, akinél a meglepetések nem a lélek sötét zugaiból ugranak elő, hanem az ódon kastély sarkaiból és a ködös erdők mélyéről. Így a lélekbúvárkodás helyett maradnak a véres (egy snittben megidéződik a Hullajó, zombikéz helyett farkaskarommal) és erősen camp akciójelenetek (a végső leszámolás szőrgombócharca) közöttük pedig az angol gótikus horrorokra jellemző drámai merengés és a rosszfajta slasherek túlzásba vitt sokkparádéja. Pont egy ilyen régimódi történetnél rossz látni, ahogy többre tartják, ha valami kiugrik az árnyékból, mint ha végig ott ólálkodna." (Klág Dávid)
Vetítik: TV2 - 22:10

Yes
M. Tóth Géza kisjátékfilmje Osvárt Andrea főszereplésével.
Vetítik: m1 - 22:40

yesmtoth.jpg

Maradona és Kusturica filmje (alias Maradona - Kusturica filmje)
Nagy egók, ha találkoznak.
Vetítik: m1 - 22:55

A Horror Mesterei - Fekete macska
Stuart Gordon második rendezése a Masters of Horror sorozatba (2. évad, 11. epizód), Edgar Allan Poe híres elbeszélése nyomán. Poe szerepében Gordon állandó tettestársa, Jeffrey Combs. Társíró: Gordon egy másik állandó tettestársa, Dennis Paoli. És minek is köszönhetik a hírnevüket mindhárman? Igen, a kiváló Re-Animátornak.
Vetítik: Viasat6 - 23:00

Éjszakai nap
Paolo és Vittorio Taviani rangos díjakra jelölt drámája Lev Tolsztoj története nyomán. Szereplők: Julian Sands, Nastassja Kinski, Charlotte Gainsbourg.
Vetítik: Duna - 23:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr936801173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása