Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.11.)

Apatow, Black, Spielberg

2014. október 11. - Orosdy Dániel

Pincérlány - Édesen is csípős
A 2006-ban, alig 40 évesen, tragikus körülmények között elhunyt függetlenfilmes üdvöske, Adrienne Shelly elismert vígjátéka.
Vetítik: RTL Klub - 15:45

Asterix, a gall
A kedvelt francia képregénysorozat első moziadaptációja.
Vetítik: m2 - 16:30

Helyet az öregeknek
Nagy karrier előtt álló magyarok még itthon, de már koprodukcióban forgatott filmje. A főszereplő Szőke Szakáll (S.Z. Sakall néven a Casablanca mellékszereplője), az egyik író Lengyel Menyhért (azaz Melchior Lengyel Oscar-jelölt forgatókönyvíró), de feltűnik a stáblistán többek között Rosi Barsony (Bársony Rózsi), Géza von Cziffra (Cziffra Géza), Charles Puffy (Huszár Pufi) és Leslie Bush-Fekete (Bús-Fekete László) is. Gózon Gyula és a többi itthonmaradó kalandor jelenléte már csak hab a tortán.
Vetítik: Duna - 16:45

Transformers 2: A bukottak bosszúja
Az élvezetes kommerszfilmek készítéséből megbukottak bosszúja.
Vetítik: TV2 - 19:00

Ilyen az élet
Drámába oltott komédia (vagy fordítva) két nagyon eltérő habitusú emberről (a nő szingli, a férfi nőcsábász), akik kénytelenek elviselni egymást, hogy közösen gondoskodjanak egy árván maradt kislányról. Főszerepben: Katherine Heigl és Josh Duhamel. (BS)
Vetítik: Cool - 20:50

Tűzgolyó
A második "zűrös" Bond-mozi a Casino Royale után (hála a forgatókönyv körüli jogi hercehurcának, elkészülhetett Sean Connery utolsó Bond-kalandja, a Sohase mondd, hogy soha), egyébként kellemes kémmozi a bejáratott panelek szerint. Író: Ian Fleming. Rendező: Terence Young (ismét). Bond: Sean Connery. M: Bernard Lee. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Lois Maxwell.
Vetítik: Duna - 20:55

tűzgolyó.jpg

A cápa
Spielberg ezzel a művével egyrészt megalkotta a tökéletes szórakoztatómozit, másrészt pusztán filmes eszközökkel (no és a hiteltelen megjelenésű, rosszul működő gumicápát helyettesítő uszonnyal) zsigeri félelmet csempészett több generáció pszichéjébe. Még a bevallottan eltúlzott finálét is sikerül hitelessé tennie a végig zseniális vágásnak, operatőri munkának, zenének és színészeknek köszönhetően. A leghatásosabb film, amit valaha egy halról készítettek. (Részlet az Orosdy Dániel kedvenc filmjei című posztból)
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Felhangolva
Apatow-ék vígjátéka, mint az már a címből is sejthető, konkrétan a Lepattintva spin-offja Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Colm Meaney és Sean Combs főszereplésével. Cameózik (többek között): Christina Aguilera, Pink, Kurt Loder, Lars Ulrich, Dee Snider.
Vetítik: TV2 - 22:00

Éjszakai rohanás
Martin Brest (Beverly Hills-i zsaru, Egy asszony illata) igencsak szórakoztató akcióvígjátéka, Robert De Niro és Charles Grodin emlékezetes alakításával.
Vetítik: m1 - 22:10

Durr, durr és csók
A kilencvenes évek legjobb akciófilmjeiért felelős forgatókönyvíró, Shane Black stílusos rendezői bemutatkozása. Főszereplők: Robert Downey Jr. és Val Kilmer.
Vetítik: RTL Klub - 22:45

A fülke
Avagy a minősíthetetlen Batman-filmek után a többre érdemes Joel Schumacher Hitchcock felségterületére tévedt, és nem is állt neki rosszul. A suspense mesterének híres ötletéből (egy telefonfülkében játszódó film) a kiváló Larry Cohen kerekített forgatókönyvet, a főbb szerepekben Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker és Katie Holmes látható.
Vetítik: Film+ - 22:50

Nem vagyunk mi angyalok
Neil Jordan vígjátéka két papnak öltöző börtöntöltelékről (Sean Penn, Robert de Niro).
Vetítik: TV2 - 00:10

Mindszenty - Szeretlek, Faust
Pozsgai Zsolt filmje saját darabja nyomán. Mindszenty Józsefet Lux Ádám, Jávor Pált Kautzky Armand alakítja.
Vetítik: m2 - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr696779481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása