Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.14.)

Linklater, Hitchcock, Gertler

2014. szeptember 14. - Orosdy Dániel

Gázolás
Gertler Viktor filmje Ferrari Violetta és Darvas Iván főszereplésével.
Vetítik: Duna - 12:40

Akiket a pacsirta elkísér
Ranódy László drámája Tordy Gézával, Tolnay Klárival, Pap Évával és Agárdy Gáborral.
Vetítik: Duna - 16:25

Pénzcsináló
Megtörtént eseten alapuló sportdráma, amelyben nem a sporton van a hangsúly: Bennett Miller (Capote) filmjének főszereplője egy baseball edző, aki szűkös forrásokból gazdálkodhat. Egy fiatal matematikus azzal fordul hozzá, hogy statisztikai módszerekkel meg tudja mondani, kik azok a játékosok, akik olcsóak, mégis sikeresek lehetnek. A főszerepben: Brad Pitt. Segítője: Jonah Hill. Az adaptációs munkában részt vett: Aaron Sorkin (A közösségi háló). (BS)
Vetítik: ATV - 20:00

Levelek Júliának
A Római vakáció óta bevált recept az amerikai romantikus filmek szereplőit festői, jól fényképezhető (lehetőleg európai) helyszínekre utaztatni. Ezt a hagyományt követi az Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave és Gael García Bernal fő-, illetve Franco Nero mellékszereplésével készített legfrissebb próbálkozás is. (BS)
"A Levelek Júliának kicsit olyan, mintha lelkes, ám tapasztalatlan szakácsok készítenének olasz ételeket a vendégek számára. A hozzávalók megvannak, a végeredményt fel lehet szolgálni, de eredeti, maradandó ízeket nem tudnak kreálni." (Zalán Márk kritikája a Filmvilág 2010/8. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 20:20

Topáz
Egy kései, a maga idején bukásként elkönyvelt, de anyagilag sikeres és összességében korrekt Hitchcock-film Leon Uris regénye nyomán. Szereplők: Frederick Stafford, Dany Robin, John Vernon, Michel Piccoli, Philippe Noiret, John Forsythe, Szabó Sándor.
Vetítik: Duna - 21:30

topáz.jpg

Anyám nyakán
Romantikus vígjáték két lófejű sztár, Sarah Jessica Parker és Matthew McConaughey főszereplésével. További szereplők: Kathy Bates, Justin Bartha, Bradley Cooper.
Vetítik: TV2 - 21:40

Zaklatás
Barry Levinson erotikus thrillere Michael Crichton regénye alapján, Demi Moore és Michael Douglas főszereplésével. Korrekt, nem több, de ez is valami.
Vetítik: Viasat3 - 22:00

12 menet
Renny Harlin akciófilmje egy jónevű pankrátor, John Cena főszereplésével. Sic transit...
Vetítik: RTL Klub - 22:05

Egy veszedelmes viszony
Oscarra, Arany Medvére és sok más rangos díjra jelölt dán-svéd-cseh-német történelmi dráma A tetovált lány-filmek egyik forgatókönyvírójától, többek között Mads Mikkelsennel.
Vetítik: m1 - 23:25

Megetetett társadalom
Richard Linklater filmje a hamburgerben lévő hús tisztaságáról nem sokkal több a Super Size Me fikciós, sztárparádéval előadott változatánál, ezzel együtt érdemes megnézni.
Vetítik: m2 - 23:30

Stephen King: Halálsoron
Frank Darabont harmadik Stephen King-adaptációja a The Woman in the Room és A remény rabjai után. Népszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
Vetítik: TV2 - 23:45

A szerelem bősége
Robert Benton (Kramer kontra Kramer) romantikus drámája remek színészekkel -- az egyikük Marozsán Erika.
Vetítik: RTL Klub - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr506658985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása