Filmvilág blog

Premierek a héten

Herkules, Kohlhaas, Blatter

2014. augusztus 07. - filmvilág

CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR Pán Péter barátnőjének ötödik kalandja, kalózokkal. Animációs gyerekfilm, gyerekeknek.

HERKULES: FELTÁMADÁSAlig két héttel a nálunk forgatott, Dwayne Johnson főszerepelte Herkules bemutatója után itt egy másik Herkules-verzió. Az ismertebb arcok nélkül, jóval kisebb költségvetésből forgatott film értékelése az IMDb-n jelenleg: 3.1.

A VIHAR MAGJA A ’96-os Twister után itt az új évezred első komolyabb tornádós katasztrófa mozija, Richard Armitage, Sarah Wayne Callies , Matt Walsh és persze a vihar főszereplésével. Szinopszis: „Jön a minden korábbinál nagyobb tornádó. Megjön. Pusztít. Nagyon.”

A LÁZADÁS KORA: MICHAEL KOHLHAAS LEGENDÁJAA hatalom ellen fellázadó kisember klasszikus történetének legfrissebb adaptációja Arnaud des Pallieres rendezésében és a mindig kiváló Mads Mikkelsen főszereplésével.

michael-kohlhaas.jpg

A Filmvilág kritikusa szerint: A legújabb filmfeldolgozás, A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája látszólag nem keres semmiféle aktualitást magának, mintha Arnaud des Pallières úgy vélte volna, Kohlhaas örökérvényű története megáll a maga lábán mindennemű utalgatások nélkül is. Ami egyfelől igaz is, de a rendező a kleist-i szövevényes politikai háttérből is vaskosan húzott. Szinte elvész a korrupció, kisebbedik a trauma, így a kohlhaas-i magánforradalom lélektana is csorbát szenved. (Schreiber András kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)

A KÖZÖS SZENVEDÉLY Ilyen nincs és mégis van: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) készítetett saját magáról, illetve Sepp Blatter vezérről egy imázsfilmet. Az elnököt alakító Tim Roth mellett olyan nagyságok tűnnek még fel a vásznon, mint Gérard Depardieu, Sam Neill vagy Thomas Kretschmann.

A Filmvilág kritikusa szerint: A minden életszagot nélkülöző didaktikus dialógok, a ripacskodó színészek és a primitív cselekményvezetés láttán még akár arra is gyanakodhatunk, hogy az alkotók szándékosan forgattak egy önnön paródiájába fulladó posztmodern propagandafilmet, így fricskázva meg a gyanútlan megrendelőt. Innen nézve A közös szenvedély az elmúlt évek legfergetegesebb komédiája. (Baski Sándor kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)

LUCY A lustasággal semmiképp sem vádolható Luc Besson felfedezte magának Scarlett Johanssont és szupernőt csinált belőle – mármint a történet szerint. „Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.” Feltűnik még: Morgan Freeman és Choi Min-sik.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr976581235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása