Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (05.21.)

2014. május 21. - Orosdy Dániel

Balfácán
Francis Veber remek vígjátéka a Pierre Richard -- Gérard Depardieu párossal, melyből később amerikai remake is készült Tiszta szerencse címen.
Vetítik: Film+ - 10:45

Besence Open
Kovács Kristóf dokumentumfilmje. "Egy Baranya-megyei szegény és elfeledett magyar zsákfaluban él 126 lakos, melyből 102 (beleértve a polgármestert) roma, és 98%-uk munkanélküli. De ez sem tántorítja el a polgármestert álmától, hogy olyan európai polgárokat neveljen a falu lakosaiból, akik havi fix fizetésért dolgoznak, és akik a dolgos nap végén sportolni mennek. Hogy e vízióját megvalósítsa, a polgármester mindenféle uniós és hazai pályázaton elindul, amiből kettőt el is nyert az elmúlt években: az egyik egy kertészeti program létrehozásáról, a másik pedig egy teniszpálya építéséről szól. A falusiak még csak a tévében láttak teniszt, de a nagyvárosi, profi teniszedző fáradozásainak köszönhetően napi tréningbe kezdenek. Vajon mindez elég a polgármesternek, hogy megvalósítsa álmát? A teniszverseny és a bio kertészkedés elég-e ahhoz, hogy a besenceieket aktív állampolgárokká tegye? A helyzet nem is lehetne fényesebb és ígéretesebb, azonban a közép-kelet-európai valóság útja kifürkészhetetlenek..." port.hu
Vetítik: m1 - 21:10

Smokey és a Bandita 2.
Ismét Hal Needham a rendező, ismét Burt Reynolds, Sally Field és Jackie Gleason a főszereplők, és ez is nagy siker volt annak idején. Vendégsztár: Reynolds és Needham állandó tettestársa, Dom DeLuise.
Vetítik: TV2 - 02:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr426189855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása