Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (03.15)

Ünnep a tévé előtt

2014. március 15. - Orosdy Dániel

Mese, vígjáték, történelmi film stb. nagy része lemaradt.

Az elveszett aranyváros fosztogatói
Igazi trash-gyöngyszem: az Indiana Jones-filmek bűvöletében fogant Salamon király kincse hasonszőrű folytatása jórészt azonos stábbal (Richard Chamberlain, Sharon Stone színészek, Gene Quintano forgatókönyvíró, Yoram Globus és Menahem Golan producerek stb.), de (még) alacsonyabb hatásfokkal, és a kőprofi Jack Lee Thompson helyett egy Emmy-jelölt tévérendezővel (Gary Nelson) a direktori székben.
Vetítik: TV2 - 12:05

A nap birodalma
Steven Spielberg nyilvánvalóan Oscarra kacsintgató, de attól még meglehetősen jól sikerült filmdrámája J. G. Ballard önéletrajzi ihletésű műve alapján. Szereplők: az ifjú Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson, Ben Stiller és Joe Pantoliano.
Vetítik: Viasat3 - 14:50

Az utazó
A 2005-ben bemutatott francia Anthony Zimmer amerikai remake-je: egymást váltották a rendezők és a színészek a projekt élén, míg végül a német Florian Henckel von Donnersmarck (A mások élete) vállalta rendezést, a két főszerepre pedig Angelina Jolie-t és Johnny Deppet sikerült megnyerni. Az eredetileg Nizzában játszódó történet helyszíne Velence, a rendőrség illetve a maffia itt próbál lépre csalni egy hírhedt tolvajt. Ebbe a játszmába keveredik bele Jolie femme fatale-ja és Depp amerikai turistája. A kritikusok földbe döngölték a filmet, de a bemutatóhoz igazítva – hogy-hogynem – befutott néhány Golden Globe-jelölés. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:30

Célkeresztben
Wolfgang Petersen népszerű, többek között 3 Oscarra is jelölt thrillere Clint Eastwood, John Malkovich és Rene Russo főszereplésével. További szereplők: Dylan McDermott, Fred Dalton Thompson, John Mahoney, Tobin Bell.
Vetítik: ATV - 20:30

A Viasat3 filmválasztós akciójáról ezúttal jótékonyan megfeledkezünk.

Apádra ütök
Robert De Niro legnagyobb vígjátéksikere, amelyben Ben Stiller szigorú apósjelöltjét alakítja.
Vetítik: TV2 - 21:00

A feláldozhatók 2.
Stallone nosztalgikus geronto-akciómozija folytatódik, a már az előző részben is szerepelt Jason Statham, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jet Li és Dolph Lundgren mellé Jean-Claude Van Damme és Chuck Norris is csatlakozik. Stallone ezúttal csak a forgatókönyv megírását vállalta, a rendezői székben Simon West (Con Air – A fegyencjárat, Lara Croft: Tomb Raider) ült. A történet szerint a zsoldosbanda egyik tagját bevetés közben megölik, a „feláldozhatók pedig bosszút esküsznek.” (BS)
Az Expendables 2 pontosan azt az előadást nyújtja, amit a jegy áráért ígér: a kiöregedett sztárok egymást váltják a színpadon, eltátogják a nagy slágert, és közben összemosolyognak velünk. Igen, mindez kissé steril, kissé gyengécske és nem lehet komolyan ítélkezni felette - egy ilyen műsortól azonban nem várhatunk se többet, se kevesebbet! (HZ)
Vetítik: RTL Klub - 21:30

Drogháború
Johnnie To rangos díjakkal/jelölésekkel elismert akciófilmje.
Vetítik: Film Mánia - 22:00

drog háború.jpg

Egy éjszaka egy városban
Stop-motion animációval készült cseh horrorbábfilm.
Vetítik: m2 - 23:50

Tükreim 1-2. rész
Életrajzi tévéfilm Sophia Lorennel és -ről.
Vetítik: m2 - 01:00

Kétségbeesés
Mick Garris tévés horrorja Stephen King műve nyomán. Szereplők: Ron Perlman, Tom Skerritt, Steven Weber, Charles Durning, Matt Frewer, Henry Thomas. Ez volt Garris és King 6. közös filmje, bár már a korábbiak se zavartak sok vizet.
Vetítik: AXN - 01:10

Vanília égbolt
Alejandro Amenábar Nyisd ki a szemed című művének nézhető feldolgozása. A rendező: Cameron Crowe. A főszereplő: Tom Cruise.
Vetítik: TV2 - 01:25

Szahara
Andrew V. McLaglen (A vadlibák, Tengeri farkasok) kalandfilmje Brooke Shields Arany Málna-díjas alakításával (a művésznőt főszereplőként is jelölték e filmért, de végül a "legrosszabb női mellékszereplő bajusszal" kategóriában nyert). Minden bizonnyal kihagyhatatlan.
Vetítik: TV2 - 03:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr155861005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása