Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (02.20.)

Karinthy, Krúdy, Márai

2014. február 20. - Orosdy Dániel

A nagy ékszerész
Tévéjáték Karinthy Frigyes művéből, a rendező: Karinthy Márton, az unoka.
Vetítik: Duna - 10:45

Őszi versenyek
Zsurzs Éva elismert Krúdy-adaptációja Garas Dezsővel.
Vetítik: Duna - 19:00

Kaland
A Márai Sándor műveit főállásban filmre adaptáló Sipos József filmje a magyar színészek krémjével, valamint Gerd Böckmannal.
Vetítik: Duna - 20:15

A hírek szerelmesei
Jon Avnet romantikus filmje Robert Redford, Michelle Pfeiffer, Stockard Channing és Joe Mantegna főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:25

A bűn hálójában
A sokoldalúságáról és imponáló munkabírásáról híres Soderbergh újabb műfajba tesz kitérőt: ezúttal egy harcművészeti bemutatóval kevert akcióthrillert láthatunk tőle, főszerepben az MMA-harcos Gina Caranóval. Asszisztálnak a pofonokhoz: Channing Tatum, Michael Douglas, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Ewan McGregor. (BS)
Soderbergh túlzottan udvarias: a kegyetlen dulakodás látványától zavarodott nézőt David Holmes megbízhatóan dögös dzsessz-funk zenéjével rendre az Ocean’s Eleven biztonságos világába tereli vissza. (Kovács Marcell kritikája a Filmvilág 2012/03. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:50

haywire.jpg

Pink Floyd - A fal
Népszerű zenés dráma minden idők egyik legsikeresebb hanglemeze nyomán Alan Parker rendezőtől Bob Geldof főszereplésével.
Vetítik: Duna - 22:00

Az élet egy napban
Kevin MacDonald rendező kínosan erőlködik, hogy az emberiség szívmelengetően humánus portréját fesse meg. Nagy igyekezetében talán észre sem veszi, hogy a kiemelt felvételekkel végeredményben a nyugati értékrenden és világnézeten alapuló uniformizációt propagálja. (Huber Zoltán)
Vetítik: Duna - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr615823466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása