Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.21.)

Milestone, Wong, Parker

2013. szeptember 21. - Orosdy Dániel

Lila ákác
Nem gyakori eset az önremake, de legalább egyszer itthon is megesett: Székely István (alias Steve Sekely) saját, 1934-ben bemutatott Szép Ernő-adaptációját forgatta le újra 1973-ban (ez volt egyben az utolsó filmje is). Az egyik forgatókönyvíró: Müller Péter. A Lila ákácban alakította Hofi Géza élete egyetlen filmszerepét.
Vetítik: Duna - 12:25

Egy szabad ember - Találkozás Vukán Györggyel
Portréfilm a nemrég elhunyt, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművészről, aki zeneszerzőként és zenészként klasszikus filmek és tévés produkciók tömegén dolgozott (többek között: A tanú, 141 perc a befejezetlen mondatból, Szépek és bolondok, Az ötödik pecsét, Hanussen, Jézus Krisztus horoszkópja, A másik ember, Linda, Szomszédok).
Vetítik: m1 - 13:30

Martha Ivers furcsa szerelme
Lewis Milestone klasszikus, írói Oscarra jelölt noirja. Forgatókönyv: egy leendő rendező, Robert Rossen. Zene: Rózsa Miklós. Szereplők: Barbara Stanwyck, Van Heflin, Lizabeth Scott, a debütáló Kirk Douglas, és egy másik leendő rendező, Blake Edwards.
Vetítik: Duna - 16:00

strange love of martha 2.jpg

Hajszál híján hősök
A remek áldokumentumfilmeket (Nem kutya, Egy húron) jegyző Christopher Guest vígjátéka Matthew Perry és az azóta elhunyt Chris Farley főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:35

Flört a fellegekben
Felemás romantikus komédia. Szereplők: Gwyneth Paltrow, Christina Applegate, Kelly Preston, Mark Ruffalo, Candice Bergen, Mike Myers, Rob Lowe, Stephen Tobolowsky.
Vetítik: Story4 - 17:15

Vissza a jövőbe 2.
A nagysikerű első rész hasonlóan népszerű folytatása, jórészt azonos alkotóktól.
Vetítik: Viasat3 - 18:50

Szinglik éjszakája
Sas Tamás szinglivígjátéka.
Vetítik: TV2 - 19:30

Egy nap
Romantikus dráma Anne Hathaway-jel.
Vetítik: m1 - 20:20

Kiadatás
A Tsotsi és az X-Men kezdetek: Farkas rendezőjének drámája Reese Witherspoonnal, Alan Arkinnal, Jake Gyllenhaallal, Peter Sarsgaarddal és Meryl Streeppel.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Törvényen kívül
Jesse James történetének sokadik feldolgozása a többnyire vígjátékokért felelős Les Mayfield-től (Kőbunkó, Fedőneve: Takarító). Szereplők: Colin Farrell, Scott Caan, Kathy Bates, Terry O'Quinn, Harris Yulin.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Mi történt Baby Jane-nel?
Robert Aldrich klasszikus, többek között Arany Pálmára és 3 Oscarra jelölt pszicho-horrorja Bette Davis, Joan Crawford és Victor Buono főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:05

Vágott verzió
Sci-fi-thriller Robin Williams, Mira Sorvino és James Caviezel főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 23:20

Dorian Gray
A kortárs angol filmművészet Oscar Wilde-felelőse, Oliver Parker drámája az idol híres regénye nyomán. Főszereplők: Ben Barnes, Colin Firth és Ben Chaplin.
Vetítik: Viasat3 - 23:30

Brooklyn mélyén
Zsarufilm a Kiképzés rendezőjétől, rokonszenves színészgárdával (Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes, Will Patton, Lili Taylor, Ellen Barkin, Vincent D'Onofrio).
Vetítik: m1 - 23:35

Robbanófejek
Kirk Wong akcióvígjátéka. Producer: John Woo. Szereplők: Mark Wahlberg, Lou Diamond Phillips, Christina Applegate, Antonio Sabato Jr.
Vetítik: TV2 - 23:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr905526801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása