Filmvilág blog

Premierek a héten

Előtted az éjféli Zárt Világ szörnytengere

2013. augusztus 15. - filmvilág

PERCY JACKSON – SZÖRNYEK TENGEREAz isteni gyerekfantasy folytatása.

REPCSIK A Pixar vezetősége úgy érezte, hogy a Verdákkal és folytatásával még nem sikerült elég alaposan letarolniuk a műanyag játékfigurák piacát, így most megpróbálják ugyanazt repülőgépekkel. Ehhez egy filmre is szükség volt, ezt lehet mától látni a mozikban. (Cinikus munkatársunk véleményétől elhatárolódunk, mi, a magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy a Pixar, mint mindig, ezúttal is csúcsminőséget alkotott! – a szerk.)

ELŐTTED AZ ÉLET Paolo Virzi még 2008-ban készített filmjének főszereplője egy filozófia szakon végzett 24 éves római lány, aki miután hiába keres végzettségéhez illő állást, előbb bébiszitter lesz, majd egy nemzetközi cégnél helyezkedik el mint telefonos értékesítő. „Utóbbi munka eleinte viccesnek tűnik számára, de ahogy múlik az idő, egyre jobban megismeri a multicég embertelen arcát is. Vidám, groteszk és keserű tapasztalatok egyaránt érik a lányt, aki előtt még ott van az egész élet.” (port.hu)  [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Marta felnőtté válásának meséje akár kíméletlen, egyes pillanataiban kifejezetten provokatív darab lehetett volna a helyüket kereső fiatalokról és a nehezen elért állás megtartásáról, de Virzì ezekkel csak érintőlegesen foglalkozik, és inkább az olasz komédiákra gyakran oly jellemző elemekre (…) épít. (Zalán Márk kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)

MIELŐTT ÉJFÉLT ÜT AZ ÓRALinklater harmadik közös filmje a Delpy- Hawke párossal, avagy Jesse és Celine történetének befejezése. [előzetes]

mielőtt éjfélt.jpg

A Filmvilág kritikusa szerint: A friss darab csupán elégikus szépségével hoz új színt a trilógiába, egyébiránt ugyanúgy az egyszerre professzionális és ihletett színészi munka, a csillogó dialógusok és a következetes karakterépítés filmje, mint a korábbi felvonások. (…) A Mielőtt éjfélt üt az óra a három alkotó közös teljesítményének méltó betetőzése, de ha egyszer mégis folytatnák, mi ott leszünk a moziban. (Kránitz Bence kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)

ELYSIUM – ZÁRT VILÁGA dél-afrikai Neill Blomkampf második filmje is a jövőben játszódik: 2154-ben vagyunk, a címbéli űrállomáson élnek a populáció gazdagabb képviselői, míg a szegények az élhetetlenné vált Földön senyvednek. A két világ közt nincs átjárás, a Matt Damon által alakított főszereplő mégis erre vállalkozik, hogy megmentse életét, amelyből elvileg már csak 5 nap van hátra. További szereplők: Jodie Foster, William Fichtner, Sharlto Copley.  [előzetes]

A blog kritikusa szerint: Egy Michael Bay-től az Elysium csúcsteljesítmény lenne, a District 9 rendezőjétől viszont egyértelműen csalódás. (Bővebben: itt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr155462036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása