Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.26.)

A Jó, a Rossz és a Mocskos zsaru

2013. július 26. - Orosdy Dániel

Hullámok bajnoka
Szörfözős dráma. Író-producer: Randal Kleiser.
Vetítik: Viasat3 - 09:05

Kisvárosi komédia
Michael Winner zenés vígjátéka Jeremy Irons, Anthony Hopkins, Prunella Scales, Jenny Seagrove és Patsy Kensit főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 19:05

Csinibaba
Tímár Péter népszerű zenés vígjátéka.
Vetítik: m1 - 20:20

A Jó, a Rossz és a Csúf
Minden idők egyik legjobb filmje a plebsz szerint. Meg szerintem. És innen nyúlta Tarantino kb. az életműve felét.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Mocskos zsaruk
James Foley zsarufilmje Chow Yun-Fat és Mark Wahlberg főszereplésével, kb. a Kiképzés és A sárkány éve kombinációja. Producer: Oliver Stone (aki mellesleg A sárkány éve forgatókönyvét is írta. Kicsi a világ.)
Vetítik: Viasat3 - 21:25

mocskos zsaruk_1.jpg

Hurrikán
Norman Jewison rangos díjakra jelölt drámája Denzel Washington főszereplésével. További szereplők: Deborah Kara Unger, Dan Hedaya, Liev Schreiber, David Paymer, Harris Yulin, Rod Steiger, Clancy Brown.
Vetítik: AXN - 22:00

A Da Vinci-kód
Dan Brown vitatott bestsellerének Ron Howard jegyezte adaptációja. Olyan, mint a könyv: amíg tart, kellemes, aztán szinte nyom nélkül ürül ki a szervezetből.
Vetítik: TV2 - 22:05

Ember a magasban
A James Marsh rendezte Ember a magasban Torontótól Karlovy Vary-ig tucatnyi fesztiválról hozta el a fő- és/vagy közönségdíjat – az Akadémiától is megkapta az aranyszobrot –, mégis hiányoznak belőle a szokásos közéleti vonatkozások. Sikerének megfejtéséhez azonban aligha szükséges belemélyednünk a befogadói lélektan rejtelmeibe. Míg a dokumentumfilmek többsége az emberi nyomorúságok és társadalmi krízisek kimeríthetetlen tárházából választ témát, az Ember a magasban mintha csak azt kívánná illusztrálni, hogy inspiráló, felemelő történetek – vagy ha úgy tetszik: csodák – nem csupán a mézes-mázos hollywoodi mozikban léteznek. (BS)
Vetítik: m2 - 22:35

A Horror Mesterei: Izzó cigaretta (alias Tébolyító John Carpenter [igen, a port.hu szerint ez {is} a cím, miközben érdekes módon a valódi megfejtés, a filmszalagon látható "ciginyomra" tett utalás a jelek szerint senkinek sem jutott eszébe...])
John Carpenter első rendezése a neves Masters of Horror sorozatba (első évad, nyolcadik rész). A rendező legjobb munkája kb. a kilencvenes évek óta.
Vetítik: Viasat6 - 22:55

Szerelem és egy 45-ös
Meglepően ütős road movie Renée Zellwegerrel, Jeffrey Combs-szal, Peter Fondával és Jack Nance-szel. És bár valamivel korábban készült, erősen emlékeztet a Született gyilkosokra.
Vetítik: Film+ - 00:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr245425350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása