Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.21.)

Gilliam, Lumet, Hopkins

2013. július 21. - Orosdy Dániel

Fény a redőny mögött
Nádasy László kémfilmje a létező szocializmusból, Latinovits Zoltánnal.
Vetítik: Duna - 12:50

Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
Terry Gilliam zseniális fantasy-je Heath Ledgerrel.
Vetítik: m1 - 13:45

Erik, a viking
Terry Jones abszurd humorú "majdnem Monty Python"-vígjátéka Tim Robbins-szal és John Cleese-zel.
Vetítik: m1 - 15:45

Csigalépcső
Bán Frigyes filmje Somogyvári Rudolf, Vass Éva és Sütő Irén főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:15

Mystery Men - Különleges hősök
A képregényfilmek, -figurák és -rajongók szatírája Ben Stillerrel, Hank Azariával, Geoffrey Rush-sal, William H. Macy-vel és Tom Waits-szel.
Vetítik: TV2 - 16:35

mystery-men.jpg

A boldogító talán
Vígjáték Patrick Dempsey és Michelle Monaghan főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 20:00

Valami Amerika 2
Az első rész második része. Mintha csak az első lenne.
Vetítik: Comedy Central - 20:30

Mad Max 2. - Az országúti harcos
"Kihalt táj, füstölgő roncsok, gonosz punknak öltözött motorosok, lerongyolt hős bőrkabátban, villámgyors autóval, tekintélyt parancsoló fegyverrel a kezében. A Mel Gibson karrierjét elindító első Mad Max-film még nem volt sokkal apokaliptikusabb bármelyik kietlen sivatagban játszódó akciófilmnél (az alkotók is csak „néhány évvel később”-re helyezték el időben), a második rész azonban iskolát teremtett, filmesek tömege forgatott egy kevés pénz, néhány rossz kocsi és pár gagyi jelmez segítségével poszt-apokaliptikus akciófilmet, különös tekintettel az olaszokra. George Miller mítoszteremtő remekművének azonban máig nem akadt méltó párja, és – ami talán még figyelemreméltóbb – folytatás létére egy leheletnyivel még emlékezetesebb is az egyébként jól sikerült első résznél."
Vetítik: Film+ - 21:00

Régi idők focija
"Sándor Pál nagy mágus, Garas Dezső pedig zseni volt. Együtt összegyúrták Mándy világát Chaplinével és Felliniével, a végeredmény pedig egyszerűen csodálatos. Nem elvontan és fensőbbségesen, hanem ahogy az Amarcord, vagy akár az Hulot úr nyaral. 'Ma már nem készülnek ilyenek', szoktuk mondani, sokszor ok nélkül – ezúttal e kijelentés mindenképpen és minden ízében igaz."
Vetítik: Duna - 21:15

Megérzés
Misztikus thriller Sandra Bullock-kal.
Vetítik: m1 - 21:20

Star Trek 3. - Spock nyomában
A sorozat egyik legnépszerűbb darabja. Rendezte: Leonard Nimoy. Főszereplők: William Shatner, Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Christopher Lloyd.
Vetítik: Viasat3 - 21:50

Alpha Dog
Nick Cassavetes megtörtént eseten alapuló, felkavaró drámája Emile Hirsch, Justin Timberlake, Bruce Willis és Sharon Stone főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Halloween 2.
Korrekt folytatás a klasszikus eredetihez. Írta: John Carpenter, Debra Hill. Rendezte: Rick Rosenthal (és John Carpenter, titokban). Főszereplők: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence.
Vetítik: TV2 - 22:10

Goodbye, Emmanuelle!
Harmadik etap. Fényképezte: Badal János. Zene: Serge Gainsbourg.
Vetítik: Story4 - 22:20

Tudathasadás
Műfajkavarc Anthony Hopkins-tól (rendező, író, főszereplő, zeneszerző). További szereplők: Christian Slater, John Turturro, Michael Clarke Duncan, Jeffrey Tambor, Michael Lerner, Kevin McCarthy.
Vetítik: m1 - 23:00

A fejnélküli asszony
Többek között Arany Pálmára jelölt argentin-francia-olasz-spanyol thriller.
Vetítik: TV2 - 00:15

Idegen közöttünk
Sidney Lumet variációja A kis szemtanúra, Melanie Griffith-szel, egyben a nemrég elhunyt James Gandolfini első filmszerepeinek egyike. Bővebben: itt.
Vetítik: Viasat3 - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr25397221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása