Filmvilág blog

Premierek a héten

Óriások és idegenek

2013. március 28. - filmvilág

TÖKÉLETES HANGZenés tinifilm a Glee című sorozat után szabadon. Anna Kendrick egy DJ-nek készülő főiskolás lányt alakít, aki szülői nyomásra kénytelen belépni az egyetemi lánykórusba.

A Filmvilág kritikusa szerint: Az összkép vegyes: klisék, döcögős és kiszámítható párbeszédek váltják az olyan frappáns jelenteket, mint az éjszakai éneklős összecsapás a csapatok között. Rebel Wilson miatt mégis megéri megnézni a filmet. (Parádi Orsolya kritikája az áprilisi Filmvilágban olvasható.)

A BUROKAz Alkonyat-saga megalkotója, Stephenie Meyer még 2008-ban írt egy testrablós-romantikus sci-fit, amelyből most Andrew Niccol (Gattaca) készített adaptációt Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons és William Hurt főszereplésével.

SZERETŐK, UTAZÓKPedro Almodovar súlyos családi- és identitásdráma helyett új filmjében könnyedebbre veszi a hangvételt: a Szeretők, utazók szexuálisan túlfűtött komédia, amely egy repülő fedélzetén játszódik, olyan színészekkel a főszerepben, mint Javier Cámara, Lola Duenas, Cecilia Roth és Raúl Arévalo.

SWEENEY – A TÖRVÉNY EREJENick Love (A futball faktor) egy mifelénk kevésbé ismert brit krimisorozatnak készítette el a modern adaptációját Ray Winstone és Ben Drew, alias Plan B főszereplésével, akik a brit rendőrség különleges osztagának tagjait alakítják. A történet szerint a párosnak nem csak egy brutális bűnbandával, de a belső ellenőrzéssel is meg kell küzdenie.

sweeney.jpg

AZ ÓRIÁSÖLŐ Bryan Singer mutáns szuperhősök helyett ezúttal igazi (nép)mesét forgatott, főszerepben a címbéli Jackkel, aki az égigérő paszulynak köszönhetően egy másik világban találja magát, ahol  félelmetes óriásokkal kell szembenéznie, hogy visszaszerezhesse szerelmét. A hősjelöltet a Skins-ből ismerhető Nicholas Hoult alakítja, de feltűnik még Ewan McGregor és Stanley Tucci is

A Filmvilág kritikusa szerint: Singer veretes kalandmeséje okosan strukturált, ráérősen, mégsem vontatottan felmondott történetélmény, amelyben még a CGI­monstrumoknak is jut egy­egy hiteles pillanat. (Varró Attila kritikája az áprilisi Filmvilágban olvasható.)

HANEKE, A RENDEZŐ A legismertebb, pár hete  Oscar-díjjal is kitüntetett osztrák rendezőnagyság munkamódszerei és filozófiája tárulnak fel ebben az osztrák-francia dokumentumfilmben.

A CSODACSAPATOlivier Dahan (Piaf, Bíbor folyók 2) filmjében az egykoron nagymenőnek számító alkoholista sztárfocista  egy bretoni halászfalu férfilakosságából próbál futballcsapatot verbuválni. A cél: bejutni a francia kupába.

A Filmvilág kritikusa szerint: Focifilmnek kiváló, rengetegszer látott anyag – jó formában van, bár túlontúl biztonsági játékot űz. (Alföldi Nóra kritikája az áprilisi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr575177771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása