Filmvilág blog

Premierek a héten

The Dark Bond

2012. október 25. - filmvilág

BARÁTOM KNERTEN 2, KNERTEN NYOMOZNorvég gyerekfilm Anne-Cath Vestly regénye nyomán.

VÖRÖS KESZTYŰKEginald Schlattner önéletrajzi regénye alapján készült román történelmi dráma. Szinopszis: „Az 1956-os magyar forradalom elfojtását követően, a kommunista államhatalom Erdélyben intenzív letartóztatási kampányt, vizsgálatot és bírósági eljárást indított, ártatlanul elítélt emberek révén félemlítve meg a lakosságot, ennek vált áldozatává a Vörös kesztyűk című könyv és film főszereplője, Felix Goldschmidt is.”         

ÍZEK PALOTÁJAA valós eseményekre épülő filmben egy kiváló szakácsnő élete nagy lehetőségét kapja meg: ő lesz a francia köztársasági elnök személyes szakácsa. Christian Vincent rendezése.

A Filmvilág kritikusa szerint: Az ínycsiklandó étkekről szóló párbeszédek, és a szövegelést – a szájtépős szexkomédiákban elcsattanó csókokhoz hasonlóan – meg-megszakító nyálcsorgató közelképek a kakukkfüves rántottáról, nem pótolhatják a történetet.(Pálos Máté kritikája a novemberi Filmvilágban olvasható.)

skyfall.jpg

007 – SKYFALL Bond legfrissebb kalandja az Oscar-díjas Sam Mendes rendezésében, egy Oscar-díjas főgonosszal (Javier Bardem) és a kellően egzotikus Bond-lányokkal (Naomie Harris, Bérénice Marlohe).  A filmre az MGM csődje miatt a szokásosnál többet, 4 évet kellett várni.

A blog szerzője szerint: Bár a Casino Royale már – elviekben – újraértelmezte és felfrissítette a Bond-szériát, a munkát végül Sam Mendes fejezte be. A Daniel Craig által alakított baltaarcú verőember itt a leghitelesebb és egyben a legsebezhetőbb figura, akinek ezúttal nem a világot kell megmentenie, hanem csak főnökét, az MI6 vezetőjét. A bombasztikus akciójeleneteket illetően a Skyfall nem veszi fel a versenyt közvetlen elődeivel (valószínűleg nem is akarja), ellenben ez az első olyan Bond-film, amely valóban hús-vér figuraként tekint szereplőire – hasonlóan az inspirációként szolgáló Nolan-féle Batman-trilógiára. A történet ugyanakkor nem csak üdítően újszerű, de egyben a Bond-hagyományokat is tiszteletben tartja. (Baski Sándor)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr684870005

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.26. 15:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása