Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.21.)

Burton, Brosnan, Bello

2012. október 21. - Orosdy Dániel

Háry János
Szinetár Miklós zenés filmje Kodály Zoltán daljátékából.
Vetítik: m1 - 14:05

Ace Ventura - Állati nyomozó / Ace Ventura 2. - Hív a természet
Egy harsány, de szórakoztató vígjáték, amit Jim Carrey nagy áttörésének tartanak. / Egy vígjáték, amiben Jim Carrey áttör egy műanyag rinocérosz ánuszán.
Vetítik: Viasat3 - 15:20 / 17:10

Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
Várkonyi Zoltán Moliere-adaptációja Pécsi Sándorral, Kállai Ferenccel és Mészáros Ágival.
Vetítik: Duna - 16:30

Jégkorszak 2. - Az olvadás
A méltán népszerű animációs sorozat második része.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Csibefutam
A méltán népszerű Aardman stúdió első egész estés gyurmafilmje a Wallace és Gromit alkotóitól.
Vetítik: Comedy Central - 20:30

Kémek a Sasfészekben
"Brian G. Hutton II. világháborús akciómozija meghatározó pont, klasszikus a kémfilm történetében. Hála Alistear MacLean remekbeszabott forgatókönyvének, ebben az alkotásban nemcsak az ellenség, de egyetlen ember kivételével, egészen a végszóig a szövetséges oldalon álló kémek sem ismerik küldetésük pontos célját. Smith hadnagynak és hat kémtársának a bajorországi német csapatok főhadiszállására, a szigorúan őrzött Schloss Adlerbe, azaz a hírhedt Sas-kastélyba kell álcázva bejutniuk, hogy kimenekítsék George Carnaby tábornokot, a közelgő D-day egyik kulcsemberét. A misszió sikeres teljesítését a náci egyenruhába bújt szövetséges katonák, a bombabiztos terv, és két, magukat bajor frauleinnak kiadó dekoratív hölgyemény biztosítja. Bár a film A nagy szökés, a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei színészgárdájához képest csak két húzónévvel büszkélkedhet, ők mégis hozzák a tőlük elvárt teljesítményt: Richard Burton a titkos küldetés vezetőjeként precíz stratégának bizonyul, míg Clint Eastwood demonstrálja, hogy nemcsak ponchóban, de katonaruhában is sikerrel bünteti a rosszfiúkat." (SZD)
Vetítik: RTL Klub - 21:50

kémek a sasfészekben_1.jpg

Szerepcsere
John Landis remek vígjátéka Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Jamie Lee Curtis és Denholm Elliott főszereplésével a pénz és hatalom természetéről.
Vetítik: Viasat3 - 21:50

Nyílt tengeren
Egyike a kisszámú nem Spielberg rendezte, mégis vállalható cápás filmeknek -- kár, hogy néha a Travel Channel műsoraira emlékeztet.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Kísértetváros
David Koepp vígjátéka Ricky Gervais főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 22:05

Próbatétel
Meglepően hatásos thriller Pierce Brosnan (egyben producer), Maria Bello és Gerard Butler főszereplésével.
Vetítik: m1 - 22:15

Angyalszív
William Hjorstberg magyarul is megjelent kultregényének értő feldolgozása. Alan Parker elgondolkodtató és hatásos műfaji kavarcában (kb. erotikus-fantasztikus noir thriller) az akkor még jóarcú Mickey Rourke alakította a furcsa ügybe keveredő magándetektívet, az akkor még szinte kizárólag jó filmeket vállaló Robert de Niro pedig a titokzatos Louis Cyphre szerepében tündökölt.
Vetítik: Cool - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr264831968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harryangel 2012.10.21. 12:41:05

Benne leszek a tévében :-)

Tényleg korrekt a film,de a könyv is jó.
süti beállítások módosítása