Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.29.)

2012. július 29. - Orosdy Dániel

Becsületes tolvajok
Argentin-amerikai szajréfilm.
Vetítik: Story4 - 18:10

Álmatlanság
Korrekt thriller az Eredet rendezőjétől Al Pacino főszereplésével.
Vetítik: AXN - 21:00

Ászok ásza
Gérard Oury nagysikerű kalandvígjátéka Jean-Paul Belmondóval.
Vetítik: Film+ - 21:00

Frankenstein játékai
Lucky McKee kultikus horrorja.
Vetítik: Viasat6 - 21:25

Haláli hullák hajnala
Simon Pegg (író-színész), Edgar Wright (rendező-író) és Nick Frost (színész) nagysikerű horrorkomédiája, nekik köszönhetjük a hasonló jellegű Vaskabátokat is.
Vetítik: Viasat3 - 21:45

halálihullák.jpg

Sophie választása
Alan J. Pakula klasszikus, minden rangosabb díjra jelölt, elsőosztályú drámája William Styron Sophie választ című regénye nyomán. A főszerepért Meryl Streep  Oscart és Golden Globe-ot nyert, alakítását sokan minden idők egyik legnagyobbjának tartják. További szereplők: Kevin Kline, Peter MacNicol.
Vetítik: Story4 - 22:00

Palmetto
Neo-noir James Hadley Chase regénye nyomán Volker Schlöndorfftól. Szereplők: Woody Harrelson, Elisabeth Shue, Gina Gershon, Rolf Hoppe, Michael Rapaport és Chloë Sevigny.
Vetítik: Duna - 22:45

Kutyaszorítóban
QT debütje. IMDb összesített toplista: 66. hely.
Vetítik: m1 - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr94661907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.07.30. 09:33:47

De ki lőtte le Nice Guy Eddie-t? :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.07.30. 09:51:25

@dutch: Mr. White! :) A felvétel nem sikerült valami tökéletesen, de az tuti, hogy Keitel kétszer lő, ebből az egyik (elvileg) Chris Pennt találja el.

dutch 2012.07.30. 13:29:02

Igen, de Penn előbb eldől, minthogy White másodszor lőne. Azt hiszem elrontották, de nem volt pénz újraforgatni.
A háttérsztorit tudtam, de ez egy legendás mondat, kellett ide :)

dutch 2012.07.30. 13:42:44

ja, meg is van:

Chris Penn, Empire magazine, September 1996:

"I'll set the record straight", chortles Chris Penn. "Nobody shot nice guy Eddie. It was a mistake. What was supposed to happen - and I don't know if Quentin's gonna like me giving this away, but it's too late now, he never told me not to - Harvey Keitel was supposed to shoot Lawrence Tierney, then shoot me, then get squibbed. But what happened was the squib (a small explosive charge resembling a bullet hit) on Harvey went right off after he shot Lawrence, so he went down, but my squib went off anyway, so I went down. So, basically nobody shot Nice Guy Eddie.
Quentin said "You know what? It'll be the biggest controversy of the film. We're leaving it."

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.07.30. 14:11:48

@dutch: Sejtettem, hogy tudod, de sokan még mindig ezt hozzák fel a film "egyik nagy hibájaként", úgyhogy jobb rögzíteni a tényeket. :) A lényeg: nem a koncepcióban volt a hiba, hanem a kivitelezésben, de ennyi bőven belefér, főleg egy ilyen olcsón összehozott filmben. És akkor már álljon itt a forgatókönyv vonatkozó részlete is, a teljesség kedvéért:

Joe FIRES three times, HITTING Mr. Orange with every one.

Mr. White SHOOTS Joe twice in the face. Joe brings his hands up to his face, screaming, and falls to the ground.

Eddie FIRES at Mr. White, HITTING him three times in the chest.

Mr. White brings his gun around on Eddie and SHOOTS him.

The two men FALL to their knees, FIRING at each other.

Eddie COLLAPSES, dead.

Joe's dead.

dutch 2012.07.30. 15:35:41

@Orosdy Dániel: Nekem ez a "hiba" fel sem tűnt korábban, pedig rongyosra néztem VHS-en a filmet. Aztán pár éve láttam valahol egy ilyen pólót, és rákerestem neten, akkor vált világossá, hogy mekkora legendát szőttek az eset köré.

A forgatókönyv amúgy egybevág Penn nyilatkozatával, de az mekkora már, hogy Tarantino is megjósolta a hisztériát körülötte :)

Egyébként van egy másik ilyen jellegű hiba, amikor nem úgy robbant a "vérkapszula". A Szakaszban, amikor Eliast lelövik (a vietkongok, nem Barnes), a klasszikus térdelős lassított jelenetben Defoe úgy rángatózik, hogy közben nem éri találat. Oliver Stone nyilatkozta, hogy nem robbantak időben a patronok a mellkasán, de annyira tetszett neki a színész alakítása, hogy inkább így hagyták.
süti beállítások módosítása