Filmvilág blog

Premierek a héten

A piranha keresztje

2012. június 14. - filmvilág

MADAGASZKÁR 3. 3DA nagysikerű animációs széria legfrissebb részében az állati (fő)hősök Európában kalandoznak, egy utazó cirkusz segítségével. A történetet Noah Baumbach (A tintahal és a bálna, Édes vízi élet, A fantasztikus Róka úr) jegyzi.

PIRANHA 3DDÁllatos film ez is, csak ezek a címszereplők egy fokkal kevésbé barátságosak. Az önmaga paródiájaként is funkcionáló horrorfilm folytatásában már nem Alexandre Aja (Sziklák szeme) ült a rendezői székben, hanem a kevésbé ismert, de nem kevésbé rátermett John Gulager (Feast). Szereplők: Katrina Bowden, Ving Rhames, Gary Busey, Christopher Lloyd, David Hasselhoff, [előzetes]

MALOM ÉS KERESZTA lengyel Lech Majewski rendező Pieter Bruegel Kálvária című ismert festményét, illetve a keletkezésének körülményeit próbálta mozgóképes formában rekonstruálni, többek közt Rutger Hauer, Michael York és Charlotte Rampling főszereplésével.

A Filmvilág kritikusa szerint: Vizuális gyönyör, a digitális technika artisztikus kihasználása, művészettörténeti körséta egy kép belsejében – a Malom és Kereszt majdnem-kísérleti jellegű képzőművészeti alkotás. (Schreiber András kritikája a júniusi Filmvilágban olvasható.)

A KILIMANDZSÁRÓ HAVARobert Guédiguian francia rendező szociálisan érzékeny tanmeséje egy szakszervezeti vezetőről, akinek komoly erkölcsi dilemmát kell megoldania, miután két fegyveres idegen kirabolja őt és felségét. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: A Kilimandzsáró hava a megfelelő kérdéseket teszi fel bűn és büntetés arányosságáról, a szolidaritás és az empátia fontosságáról, ekképpen jogosan nevezhetjük „fontos filmnek”, legfeljebb a válaszadás direktsége és didaktikussága kifogásolható. (Baski Sándor kritikája a júniusi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr894587128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása