Filmvilág blog

Premierek a héten

Sötét srácok a folyosón

2012. május 24. - filmvilág

KEZEKET FEL, SRÁCOK! – A Csecsenföldről bevándorolt szülők gyerekére, Milanára kitoloncolás vár, a Nicolas Sarkozy által bevezetett bevándorlási törvények értelmében, a barátai azonban megpróbálnak segíteni neki, hogy Franciaországban maradhasson.

A Filmvilág kritikusa szerint: A rendező, Romain Goupil látni valóan nem tud mit kezdeni a témával: széteső cselekmény, elnagyolt felnőtt-szereplők, vontatottság. Ebben a filmben talán csak a gyerekek izgalmasak, akik – mégiscsak Franciaországban vagyunk! – itt egyszerre gyerekek és kis honpolgárok, afféle gyerek citoyenek (…). (Ádám Péter kritikája a júniusi Filmvilágban lesz olvasható.)

MEN IN BLACK – SÖTÉT ZSARUK 3. – Tíz évvel a rosszemlékű 2. rész után Will Smith és Tommy Lee Jones ismét földönkívüliekre vadásznak, az időutazásos történetszálnak köszönhetően ezúttal 1969-ben, ahol Josh Brolin alakítja a fiatal K ügynököt. A gonosz szerepében Jemaine Clement újzélandi komikus látható felismerhetetlenre maszkírozva. A rendező ezúttal is Barry Sonnenfeld. [előzetes]

A FOLYOSÓ – Svéd thriller. Az ígéretes szinopszis: „Frank magának való orvostanhallgató, aki magányosan készül lakásában az előtte álló vizsgákra. Egyedüllétét a társasházuk emeletén lakó fiatal lány, Lotte zavarja meg újra és újra, aki különféle kérésekkel kopogtat be hozzá nappal, éjszaka pedig barátjával hangoskodik a felette lévő lakásban. A házban idővel egyre furcsább események történnek…”  [előzetes]

folyosó.jpg

A Filmvilág kritikusa szerint: A folyosó némi sötét humorral megtámogatott hangulatfilmként remekül működik, de ezzel együtt sem több két ígéretes pályakezdő nagyjátékfilmmé duzzasztott erődemonstrációjánál. (Sepsi László kritikája a májusi Filmvilágban olvasható.)

VISZLÁT, ELSŐ SZERELEM! – Mia Hansen-Love filmje egy 15 éves lány és egy 19 éves fiú szerelmének krónikája. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: A mű különleges finomságát éppen visszafogott hangvétele és intellektuális töltete adja, miközben képes bemutatni azt a szerelmet, amely soha be nem gyógyuló sebet jelent – mindenféle szentimentalizmus nélkül. (Parádi Orsolya kritikája a júniusi Filmvilágban lesz olvasható.)

TEGNAP ÉJJEL – Massy Tadjedin filmje a féltékenység és a megcsalás témáját járja körbe egy New York-i házaspár főszereplésével. A házasok: Keira Knightley és Sam Worthington. A kísértők: Eva Mendes és Guillaume Canet. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: A teheráni születésű író-rendezőnek, Massy Tadjedinnek a trükkös cselekményű A fiók forgatókönyvírójának ezúttal semmiféle eredetiséget nem sikerült alkotásába csepegtetnie, így az hajszálra ugyanolyan, mint bármely másik csendes-szomorkás párkapcsolati dráma. (Vajda Judit kritikája a májusi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr664544022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása