Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (11.12.)

Lumet!

2011. november 12. - Orosdy Dániel

Megérte annyit fényezni a néhai mestert! Lumet-este a Viasat3-on!

Magas Sierra
Raoul Walsh klasszikus film noirja Ida Lupino és Humphrey Bogart főszereplésével. Bogart sztárrá válásában fontos állomás ez a film, amely megszilárdította barátságát az itt még csak forgatókönyvíró John Hustonnal, akinek legnagyobb sikereit és meghatározó szerepeit köszönhette (A máltai sólyom, Key Largo, A Sierra Madre kincse, Afrika királynője).
Vetítik: Duna - 16:10

Valami Amerika

Herendi Gábor közkedvelt zenés vígjátéka.
Vetítik: TV2 - 19:35

Hallgass velem

Ron Underwood romantikus vígjátéka Michael Keaton, Geena Davis, Bonnie Bedelia és Christopher Reeve főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:15

Manhattanre leszáll az éj

Sidney Lumet egyik személyes mániája, az amerikai igazságszolgáltatási rendszer visszásságai adják a témáját ennek a jól sikerült bűnügyi filmnek. Ha nem is egy Serpico vagy A város hercege, de mindenképpen érdemes megnézni. Bővebben: itt.
Vetítik: Viasat3 - 21:50


A gyűjtő

Gary Fleder thrillere James Patterson regénye nyomán Morgan Freemannel és Ashley Juddal. Nem rossz, de a szinkron némileg tönkrevághatja az élményt.
Vetítik: TV2 - 22:00

Németország '09

Német rövidfilm-gyűjtemény az alábbi rendezőktől: Fatih Akin, Wolfgang Becker, Sylke Enders, Dominik Graf, Martin Gressmann, Romuald Karmakar, Christoph Hochhäusler, Nicolette Krebitz, Dani Levy, Angela Schanelec, Hans Steinbichler, Isabelle Stever, Tom Tykwer, Hans Weingartner.
Vetítik: Duna2 - 22:00

Legénybúcsú

Népszerű bulivígjáték az első Rendőrakadémia alkotóitól. Főszereplők: a leendő Forest Gump, a leendő amerikai nindzsa, T.J. Hooker leendő samesza.
Vetítik: Film+ - 22:45

Elég a sötétből (alias A Nap fényében)
Roberto Faenza díjnyertes drámája.
Vetítik: Duna - 23:25

Idegen közöttünk

Sidney Lumet variációja A kis szemtanúra, Melanie Griffith-szel. Bővebben: Bővebben: itt.
Vetítik: Viasat3 - 00:00

PVC-1

"Real time"-ban fényképezett kolumbiai filmdráma megtörtént eset nyomán. "Egy terrorszervezet tagjai megtámadnak egy családot a saját farmjukon. Az anya nyakára bombát szerelnek fel, miután a házaspár megtagadta a követelt összeg kifizetését. A nő egyik pillanatról a másikra válik időzített bombává, a kamera pedig azt az utat követi nyomon, ahogyan megpróbálnak megszabadulni a PVC-be csomagolt szerkezettől." port.hu
Vetítik: m2 - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr523371928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása