Filmvilág blog

Premierek a héten

Bicikli, barátság, bolygó

2011. szeptember 22. - filmvilág

A KÉK BOLYGÓ 3D – Gráner József tudományos-ismeretterjesztő filmje, 50 percben, „digitális 3D-ben, 7.1-es hanggal”. [előzetes

BARÁTSÁG EXTRÁKKAL – Fél évvel a Csak szexre kellesz bemutatója után újabb amerikai romkom foglalkozik a „baráti szexkapcsolatok” témájával, Natalie Portman és Ashton Kutcher helyett ezúttal Mila Kunis és Justin Timberlake főszereplésével, a Könnyű nőcskét is jegyző Will Gluck rendezésében.
 
A Filmvilág kritikusa szerint: A Barátság extrákkal középszerű romkom, tartozékainak hála viszont virágba borul és szívélyes egynyári kalanddá terebélyesedik. (Alföldi Nóra kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)
 
ELHURCOLVA – John Singleton (Fekete vidék, Shaft, Négy tesó) akcióthrillere egy saját múltja után kutakodó, a hatóságok elől menekülni kényszerülő fiatal srácról, akit az Alkonyat-filmek egyik tinisztárja, Taylor Lautner alakít. További szereplők: Lily Collins, Alfred Molina, Maria Bello, Sigourney Weaver.
 
ÍGY ÉRT VÉGET A NYARAM – Alekszej Popogrebszkij Titanic Fesztiválon is vetített kamaradrámája egy orosz sarkvidéki kutatóállomáson játszódik, főszerepben egy idősebb meteorológussal, Szergejjel és fiatal beosztottjával, Pavellel. [előzetes
 
 
A Filmvilág kritikusa szerint: Az Így ért véget a nyaram nem próbálja visszaperelni az időt, nem sírja vissza a régi hősöket. Megmutatja a vesztüket, de egyben azt is, hogy a múlt idők példája milyen bénító lehet, és ezáltal pusztító. (Varga Balázs kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)
 
A hét bemutatója: SRÁC A BICIKLIVEL 
 
A 11 éves Cyril-t apja nevelőotthonba adta, azzal az ígérettel, hogy egy hónap múlva érte jön, de a fiú hiába várja. Kiszökik az otthonból, hogy felkutassa egy közelben lakó fodrásznő segítségével, aki szép lassan anyja helyett az anyja lesz. Szociodráma a Dardenne-fivérektől, a tőlük megszokott stílusban és minőségben. 

 
 
 

A Filmvilág kritikusa szerint: Ezek a hősök nem jók és nem rosszak; a Dardenne-fivérek, Bressonhoz hasonlóan, nem moralizálnak. A szereplők gépiesen, szárazon cselekszenek, mintegy modellálva a világ rendjét. „Nem tudom, miért teszem” – mondja Olivier A fiú-ban, s ugyanezt mondhatná az összes Dardenne-film hőse. (Báron György Dardenne-portréja a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr273245554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laszloaokos 2011.09.23. 11:50:07

unalmas volt, majdnem 2 oraig a moziban.. like hell
süti beállítások módosítása