Filmvilág blog

Kopaszkutya a Műcsarnokban

Filmklub

2011. szeptember 20. - filmvilág

Bestia bestia látlak” - A Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó filmklub (2011. szeptember 6.- december 13.)

A 70-es, 80-as évek közérzetéről ad gazdag és tanulságos körképet ez a filmválogatás, amelyben 1969-től 1993-ig készült kísérleti és dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek, kultfilmek és elfeledett művek szerepelnek, a Diorissimótól az Álombrigádig, az Extázis 7-től 10-ig című beatfilmtől a Rocktérítőig. Itt-ott megjelenik a Bizottság is, feltűnnek arcok, elő-előbukkannak az underground jól ismert figurái, a két évtized pop- és szubkultúrájának ikonjai, de a filmekben kibontakozó társadalmi körképben a hétköznapok jellegzetes alakjai és problémái is főszerephez jutnak.

A filmklub vetítéseire bérlet váltható (6000 Forint), mellyel a vetítés előtt a Bizottság kiállítás is ingyenesen megtekinthető!

Újabb kultfilmmel ismerkedhet meg a nagyérdemű a Bizottság Filmklubban! Szomjas György elhíresült filmjét a rendezővel nézhetik meg az érdeklődők szeptember 20-án 18 órától.

Kopaszkutya (r.: Szomjas György, 1981, 100 perc, színes)

Főszereplők: Schuszter Lóránt, Hobó, Deák Bill Gyula, Csákányi Eszter

Vendég: Szomjas György rendező

A lerobbant művelődési ház előcsarnokában, mozgalmi táblák és egyéb ünnepi díszletek tövében csirkék kapirgálnak. A Johnny Be Good hangjai szűrődnek ki a nagyteremből, bent a Colorado nyomja a bluest. A fűtetlen helyiségben az együttesen kívül csak egy-két ember lézeng. Ez így nem mehet tovább! A főnöknek jut eszébe a nagy ötlet. Egyik kezével egy lekváros buktát szorongatva, a másikkal a fenekét vakargatva a banda elé áll: „Menjünk le kutyába”. A szocialista vadkeleten új banda születik. A rockzenekar a Hobo Blues Band, de a filmben még Allen Ginsberg is képbe kerül.


 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr273240420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása