Filmvilág blog

Premierek a héten

Ryan Gosling újratölt

2011. szeptember 15. - filmvilág

JOHNNY ENGLISH ÚJRATÖLTVE – Rowan Atkinson újra magára ölti a félkegyelmű brit titkosügynök szerepét. Partnerei: Dominic West, Gillian Anderson, Rosamund Pike.

COLOMBIANA – Luc Besson újra támad! Ezúttal sem rendezőként, hanem produceri és írói minőségben segédkezett egy francia-amerikai akciófilm elkészítésében. A legszebb B-filmes hagyományokat idéző szinopszis: „1992. Kolumbia. A kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye - egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea - üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya (Zoe Saldana) mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.”

HAPPY, HAPPY – Norvég párkapcsolati dráma egy elsőfilmes rendezőnőtől, avagy két nagyon különböző házaspár találkozása a norvég télben. A film az idei Sundance fesztiválon megkapta a Zsűri fődíját.


A Filmvilág kritikusa szerint: A Happy Happy rendezője a tekintetet vonzó belépő helyett az óvatos debüt mellett döntött, vagyis igazán  csak  akkor  járt sikerrel, ha elvegyülni akart. (Roboz Gábor kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

PÓT PASI – Az Író és kamuhős című HBO-széria alkotójának regényéből a Shari Springer Berman – Robert Pulcini rendezőpáros készített filmet, Kevin Kline és Paul Dano főszereplésével. Előbbi egy bogaras, idős írót, utóbbi egy naiv és kezdő írót alakít. A páros egy New York-i lakásban jön össze. (De nem úgy.)

A Filmvilág kritikusa szerint: A szabadon csapongó, epizodikus szerkezetű történet a fináléra kissé szétesik – a kevesebb ezúttal is több lehet volna. Az Író és kamuhőshöz hasonlóan 25 perces sorozatként talán a Pót pasi is jobban működne. (Baski Sándor kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

DRIVE – GÁZT – A dán Nicolas Winding Refn  már most kultikus rajongással övezett filmjében Ryan Gosling egy szótlan kaszkadőrt alakít, aki egy nő (Carey Mulligan) kedvéért kockára tesz mindent. Erőszak, romantika, szintetizátormuzsika.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr83228515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása