Filmvilág blog

Shame - az első képsorok

Szégyen

2011. szeptember 06. - Baski Sándor

A ’81-es IRA-éhségsztrájkot feldolgozó brutális erejű Éhség az utóbbi évek egyik leghatásosabb elsőfilmes belépője volt. A pályáját képzőművészként, video installációkkal kezdő Steve McQueen új filmjét a napokban mutatták be a Velencei Fesztiválon, ahol a kritikusok többségének, az eddigi visszajelzések alapján, tetszett. A Shame (Szégyen) New Yorkban játszódik, főszereplője egy 30-as szexfüggő férfi (Michael Fassbender), akihez beköltözik a húga (Carey Mulligan). Az alábbi videóban egy rövid részlet látható a filmből (2:30-tól), előtte maga a rendező mesél az Éhség és a Shame hasonlóságairól. Röviden: mindkét film a szabadság témáját járja körbe – míg Booby Sands az Éhségben (szintén Fassbender alakította) börtönbe van zárva, mégis képes felszabadítani magát, addig a Shame főszereplője látszólag szabad ugyan, de valójában rabja függőségeinek.

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr53206641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szexfüggő vagyok. Minden nőt megdugnék. Kasztráltassam magam? 2011.10.12. 17:22:56

Fura,vagy lehet hogy nevetséges problémával fordulok önhöz. Igazság szerint nem is tudom, hogy kihez fordulhatnék.A problémám az, hogy túl nagy a szexuális étvágyam, illetve nem az a baj, hogy sokszor szeretném, hanem hogy szinte minden nővel szeretnék...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása